DIY: een bloemenletter voor Moederdag

Een persoonlijk moederdagcadeau
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ontbijt op bed? Haar favoriete luchtje? Een handgeschreven kaart? Haar favoriete bonbons? Er zijn veel manieren om jouw moeder te verwennen, maar één ding is zeker: van bloemen worden alle moeders blij! Dus hoe kun je jouw moeder op Moederdag beter verwennen dan met haar favoriete bloemen, waar je zelf een prachtige bloemenletter van maakt? Extra fijn: Moederdag valt altijd in het begin van de lente, wanneer veel bloemen in bloei staan. Haal dus snel de benodigdheden in huis en show your love met deze DIY!

DIY: Mother's day monogram Funnyhowflowersdothat.co.uk
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

DIT HEB JE NODIG

  • Een selectie van de favoriete bloemen van je moeder. Wij gebruikten onder andere rozen, anjers, Lisianthus en Clematis. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor typische lentebloemen zoals tulpen, narcissen, freesia's, hyacinten.*  
  • Steekschuim in de vorm van de voorletter van je moeders naam, of gebruik de 'm' van mama. 
  • Een schaar.

*Tulpen en narcissen zijn klassieke lentebloemen, die haar direct lentekriebels bezorgen. Freesia's ruiken heerlijk, dus alleen al de geur van je zelfgemaakte monogram zorgt voor een vrolijk lentegevoel in huis! 

ZO MAAK JE een bloemenletter
STAP 1

Week het steekschuim volledig in water (het schuim krijgt dan een donkerdere kleur). Haal het schuim uit het water en plaats het op een vlak oppervlak.

STAP 2

Bedenk hoe je de bloemen gaat schikken op het schuim. Heb je de perfecte plek voor de bloemen gevonden? Knip de bloemstelen dan schuin af met de schaar tot ongeveer 2,5-3cm. 

STAP 3

Nu je bloemstelen de perfecte lengte hebben om in het schuim te steken, is het tijd om te gaan schikken! Neem eerst de grootste bloemen en prik de stelen voorzichtig in het schuim totdat ze stevig vastzitten. Voeg de rest van de bloemen toe tot het schuim bedekt is en je een mooie bloemletter hebt gemaakt. 

meer moederdag-inspiratie

Hoe ziet jouw bloemenletter eruit? We zijn benieuwd naar jouw creatie! Deel jouw letter via Instagram of Facebook met de hashtag  #mooiwatbloemendoen. Kun je wel wat meer bloemige inspiratie gebruiken voor Moederdag? Ontdek deze bloemen met een ijzersterke symboliek, deel jouw liefde voor bloemen en maak op Moederdag mini-boeketten met de kids, of ontdek deze bloemen voor moeders in je hart