DIY: een persoonlijk moederdagcadeau

Prachtige bloemletters van A tot Z

Ontbijt op bed? Haar favoriete luchtje? Een handgeschreven kaart? Een nieuwe tas? Haar favoriete bonbons? Er zijn veel manieren om jouw moeder te verwennen, maar één ding is zeker: van bloemen worden alle moeders blij! Dus hoe kun je jouw moeder op Moederdag beter verwennen dan met haar favoriete bloemen, waar je zelf een prachtige bloemenletter van maakt? Extra fijn: Moederdag valt altijd in het begin van de lente, wanneer veel bloemen in bloei staan.

Waar wacht je nog op? Show your love met deze DIY, en haal de benodigdheden in huis!

DIY: Mother's day monogram Funnyhowflowersdothat.co.uk

DIT HEB JE NODIG

  • Een selectie van de favoriete bloemen van je moeder. Wij gebruikten onder andere rozen, anjers, Lisianthus en Clematis. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor typische lentebloemen zoals tulpen, narcissen, freesia's, hyacinten.*  
  • Steekschuim in de vorm van de voorletter van je moeders naam, of gebruik de 'm' van mama. 
  • Een schaar.

*Tulpen en narcissen zijn klassieke lentebloemen, die haar direct lentekriebels bezorgen. Freesia's ruiken heerlijk, dus alleen al de geur van je zelfgemaakte monogram zorgt voor een vrolijk lentegevoel in huis! 

ZO MAAK JE HET

STAP 1

Week het steekschuim volledig in water (het schuim krijgt dan een donkerdere kleur). Haal het schuim uit het water en plaats het op een vlak oppervlak.

STAP 2
Bedenk hoe je de bloemen gaat schikken op het schuim. Heb je de perfecte plek voor de bloemen gevonden? Knip de bloemstelen dan schuin af met de schaar tot ongeveer 2,5-3cm. 

STAP 3
Nu je bloemstelen de perfecte lengte hebben om in het schuim te steken, is het tijd om te gaan schikken! Neem eerst de grootste bloemen en prik de stelen voorzichtig in het schuim totdat ze stevig vastzitten. Voeg de rest van de bloemen toe tot het schuim bedekt is en je een mooie bloemletter hebt gemaakt. 

Hoe ziet jouw bloemenletter eruit? We zijn benieuwd naar jouw creatie! Deel jouw letter via Instagram of Facebook met de hashtag  #mooiwatbloemendoen.