BOEKETRECEPT: KERSTBOEKET VOL RIJKE KLEUREN 

Sfeerverhogende bloemenpracht 
Geschatte leestijd: 2 minuten

Wij presenteren: het prachtige X-boeket. De X staat voor Kerstmis, extra large en om te kussen zo mooi. Want het zijn de overdaad aan bloemen, rijke kleuren en de dramatische compositie die dit boeket zo mooi maken. Dit boeket is alles wat wij dit jaar voor kerst willen - en een beetje meer.

Boeketrecept: kerstboeket vol rijke kleuren | Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Zet het boeket op de eettafel en de rozenbottels spieken zo je champagneglaasje in. Straalt het boeket op de schouw, dan ruik je iedere keer dat je voorbij loopt een vleugje roos. Geef onderstaand boeketrecept door aan je bloemist - of stel het zelf samen. 

DIT HEB JE NODIG

ZO MAAK JE HET

Zoek je mooiste, grote vaas uit, maak ‘m goed schoon en vul met water en snijbloemenvoeding. Snijd de stelen van de rozen op verschillende lengtes en maak er een compositie mee in de vaas. Bepaal vervolgens waar je de Phalaenopsis en Lisianthus in het boeket wil verwerken, snijd de stelen op de juiste lengte en voeg toe. Doe een paar stappen naar achter om te kijken of je blij bent met de compositie en herschik indien nodig. Vul de overige ruimte op met Eucalyptus populifolia. Als finishing touch voeg je enkele rozenbottel takken toe.

MEER, MEER, MÉÉR KERST!

Voor nog meer kerstinspiratie bekijk je ons kerstdossier vol met sfeerverhogende bloemenpracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige bloemenzee voor in de kerstboom? Wil je jouw geliefden (en jezelf) verwennen met de heerlijke geur van kerst? Maak dan deze homespray, of laat de ultieme kerstgeur uit je oven komen en bak deze traditionele kerstkoekjes. En vergeet je niet om jouw florale (kerst)creaties met ons te delen Instagram en Facebook? Gebruik daarbij de hashtag #mooiwatbloemendoen.