Dit seizoen koken we tussen en mét zomerbloeiers

De buitentafel en het bord vol begonia
Geschatte leestijd: 2 minuten

Mooiwatbloemendoen.nl en delicious. magazine gingen samen een dag kokkerellen tussen en mét zomerbloeiers. Met begonia als hoofdingrediënt in het achterhoofd werden nieuwe recepturen bedacht en bijzondere combinaties gemaakt tussen bloemen, planten en casual cuisine. Het werd een dag waarin volop werd genoten van buiten zijn, buiten koken, buiten eten en buiten genieten van de zomer in al haar verschijningen. Geniet je mee?

Mjam, begonia!

De begonia is een veelzijdige knapperd. Of je nu meer geeft om blad of bloem, de begonia heeft een passende variant. Begonia’s zijn naast mooi ook eetbaar*. De bloemetjes hebben een frisse limoen- citroensmaak en een lekkere bite. Ideaal voor zomerse gerechten. Zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem. Gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die eetbare bloemen telen. De komende tijd geven we je heel veel inspiratie om buiten te tafelen. Dit kun je van ons verwachten. 

Een bijzonder samenzijn met begoniarecepten

Als alle gasten binnen zijn en een heerlijke begonialimonade met bloemig roerstaafje in hun hand hebben, kun je het voorgerecht opdienen: vrolijke begoniafritters met begoniazout. De toon is direct gezet. Dit wordt een bijzonder samenzijn! Schenk de glazen nog maar eens flink bij, want wanneer de gegrilde zeebaars met citrus- en begoniadressing op tafel wordt gezet, loopt het water je in de mond.  

Je ogen en smaakpapillen de kost

Tijdens het smullen, geef je ook de ogen flink de kost aan alle zomerbloeiers op tafel. Met name het extravagante zomerboeket springt in het oog. Wow! Wie lust er nog een dessert? Ook al zit je propvol, nee zeg je niet tegen de pistache- citroencrèmetaart met gesuikerde begonia’s. Als alle kruimels zijn opgesnoept en de laatste begoniacocktail met sinaasappelwodka is opgedronken, loopt de avond op z’n einde. Volgend weekend weer?


*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.