Boeketrecept: een vaas vol zon

Een zomers boeket van formaat

Zomerse temperaturen vragen om zomerse boeketten waar de zon vanaf straalt. Voor dit boeketrecept kozen we voor de bloemsterren van het seizoen. Samen gebundeld maken ze een spectaculair boeket van formaat. De grote vraag is: heb je een vaas die groot genoeg is?

Boeket met zomerbloemen Mooiwatbloemendoen.nl Delicious Magazine

Dit heb je nodig

Deze zomer nemen we het er van. We kiezen de grootste varianten in de wildste kleuren. Regels zijn er niet. Kleuren, vormen, lengtes, aantallen: kies waar je oog op valt net zo lang tot je de bos bijna niet meer kunt vasthouden. Dan ben je goed op weg voor dit extravagante zomerboeket. 

Even voorstellen

Je hebt de line-up al vast wel eens ontmoet bij de bloemist. Toch stellen we de zomerse beauties graag nog eens aan je voor. Logisch eigenlijk wel voordat ze bij je intrekken, toch?

Gladiool

De grootse gladiool is niet te missen. Van het voorjaar tot ver in de herfst kun je genieten van de bloem van de winnaars. Er is volop kleurkeuze, voor dit boeket kozen wij voor een vurige exemplaar in geel met oranje uitloop. De gladiool is groots en bepaald met zijn lange stelen de hoogte van het boeket. Houd hier rekening mee met afsnijden. 

Delphinium

Van ijsblauw tot lila-achtige tonen. Delphinium heeft de kleur blauw gemeesterd tot nieuwe kunstvorm. De lange stelen geven een boeket een weelderig en romantisch tintje. Tsja, wat wil je ook met zulke lieflijke bloemen?

Zonnebloem

De koningin van de zomerbloemen behoeft eigenlijk geen introductie meer. Hallo zonnebloem! Fijn dat je samen met ons, letterlijk, reikhalzend uitkijkt naar de zon. Naast de klassieke gele, zijn er ook varianten in oranje, bruin, crème of donkerrood

Gloriosa

De exotische gloriosa blijft een blikvanger. Ga je voor flamboyant rozerood met saffraangeel of oranje met lichtgele randjes? De bloem combineert frêle, frisgroene steeltjes met sierlijke, groengele stampers en golvende bloemblaadjes. Is het een bloem, een vlinder, een zwierig lint? Je blijft er naar kijken.. 

Allium

Wie had dat gedacht? Een sierui die je niet laat wenen, maar laat glimlachen van oor tot oor? Wel 15 cm breed. Net zo breed als de allium giganteum kan worden! In je zomerboeket mag deze spectaculaire bol in wit tot paarsblauw niet ontbreken. 

Lathyrus

Met zoveel grote knallers in de vaas heb je een frêle tegenhanger nodig. Lathyrus heeft een vrolijke uitstraling en een zachtaardig imago. Haar zoete aroma is geliefd bij parfumhuizen. Dus eigenlijk kun je niet achterblijven. Hup, mee in het zomerboeket lathyrus!