VOORJAAR/ZOMER 2023 TREND COLLECTIE: COLLECTING MEMORIES

Bloemen die je dit seizoen niet wilt missen

Dit seizoen staat in het teken van troost, geborgenheid en tijd voor jezelf. Stijltrend Collecting Memories geeft je een herkenbare plek, een gevoel van thuiskomen. Een plek waar je tijd en rust hebt om goede herinneringen op een rijtje te zetten en ze te koesteren. Bloemen spelen een grote rol in deze trend. Ze creëren mooie herinneringen en zetten je in een lagere versnelling. De kleuren dit seizoen zijn zacht en versterken een veilig en geborgen gevoel. Denk aan pasteltinten en veel verschillende groentinten. 

Lees snel verder, ontdek de 6 bloemen van deze trend en geef ze een mooi plekje in je huis!

collecting memories trend bloemen | mooiwatbloemendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Scabiosa

De prachtige, zoet geurende Scabiosa staat voor pure liefde. Ze straalt warmte, liefde, puurheid en stilte uit. Vooral in de kleur lichtblauw past zij perfect in de stijltrend Collecting Memories. Gebruik Scabiosa voor het boeketrecept: een vaas vol herinneringen

Ranonkel

Wist je dat de ranonkel symbool staat voor charme? Gaf je in de Victoriaanse tijd een bos ranonkels, dan zei je: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Och, dat waren nog eens tijden. Wie geef jij een boeket met ranonkels?

Witte dille

Dille staat historisch bekend als een bloem die bescherming biedt. Vul alle vazen in je huis met dille, want de bloem houdt vijanden uit je huis, brengt geluk en rijkdom en zorgt voor hartstocht. En heksen blijven ook nog eens bij je vandaan. Als dat geen veilig gevoel geeft! Dille is ook nog eens heerlijk in gerechten. Bijvoorbeeld om komkommers mee in te maken

Dahlia

Ga er eens rustig voor zitten tijdens een kopje thee met troost. De bladeren van dahlia... Soms effen van kleur, maar vaak opvallend fel met spikkels of streepjes. Sommige bloemen hebben één rij met blaadjes, andere bestaan uit tientallen blaadjes. Welke kleur vind jij het mooist? En hoeveel rijen blaadjes heeft jouw dahlia?

ROOS

De klassieke roos past helemaal in deze trend. We kennen haar als geen ander en we hebben vele mooie herinneringen aan de bloem van de liefde. Prachtig voor in het boeketrecept vol herinneringen. Ook heel bijzonder is het om de bloemblaadjes te drogen en te gebruiken als plaatjes in je poëziealbum

ANJER

De anjer is een echte allemansvriendin. Deze vintage bloem met rafelige bloembladeren ziet er romantisch en tijdloos uit zonder teveel aandacht te vragen. Haar lichte parfum verklapt dat ze toch dichtbij is. Ga je de anjer plaatsen in je theepotten vol troost en bloemen?

Benieuwd naar de plantentrends voor de lente en zomer van 2023? Bekijk de Collecting Memories plantencollectie hier.

Volg ons op PinterestFacebook en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Collecting Memories. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.