De meest bijzondere verschijningsvormen van de zonnebloem

Voor wie niet genoeg van haar kan krijgen!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Heerlijk, zomer! Dat betekent wapperende jurkjes, ellenlange barbecuesessies en velden vol zonnebloemen. Zag je van die vrolijke gele zonnebloemen voor je? Dat dachten we al! Er zijn naast deze klassiekers nog zoveel meer bijzondere varianten van de koningin van de zomerbloemen

Veel meer dan alleen geel

Wie denkt dat zonnebloemen altijd geel zijn, heeft het faliekant mis. Binnen alle kleurscharkeringen van geel tot rood en bruin vind je wel een bijzondere cultivar. Sommige soorten hebben een van licht tot donker gradiënt of lijken wel willekeurig gekleurd. 

Van ieniemienie tot reusachtig

Zonnebloemen kunnen variëren in lengte van schattig fijn voor mini-vaasjes tot aan reusachtige soorten voor in de tuin. Met zoveel verscheidenheid zit er altijd een zonnebloem bij die in jouw vaas past!

Fabuleuze vormen

Er zijn zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of met meerdere kransen. Je kunt varianten vinden die lijken op pompons of paardenbloemen. Durf je nog te kiezen tussen al dat moois?

Het moge duidelijk zijn. Je raakt niet snel uitgekeken op de zonnebloem. En ze hebben ook nog eens hele bijzondere namen. Zo heb je onder andere een Teddy zonnebloem, de Prade red, California Wonder, Ruby en Ring of Fire. Welke zonnebloemsoort zet jij deze week in de vaas?