Boeketrecept: het ZZZ-bruidsboeket

Breng kleur aan je bruiloft met zomerbloemen

Bij een kleurrijke persoonlijkheid horen dito bruidsbloemen. Daarom hanteren we voor dit boeket het ZZZ-principe: zonnig, zonnebloemen en zomerse kleuren.

Zomerbloemen en zonnebloemen

Zomer en zonnebloemen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook op je bruiloft symboliseert de bloem met zijn gele blaadjes de zon en een zonnige toekomst samen. Door de zonnebloem, die best zwaar is, in je bruidsboeket te laten flankeren door andere zomerbloemen, creëer je een bruidsboeket met een dat-wil-ik-ook regenboogpalet. 

Deze bloemen heb je nodig

Wie vangt het boeket?

Aan het einde van je huwelijksdag speelt je ZZZ-boeket nog een belangrijke rol. Volgens een Angelsaksische traditie verzamelen aan het einde van de bruiloft alle vrijgezelle dames zich. De bruid gooit vervolgens het boeket over haar rechterschouder naar achteren, zonder te kijken. Het bijgeloof gaat dat degene die het boeket vangt, de eerstvolgende is die in het huwelijksbootje stapt. Dol op tradities, maar gooi je je mooie boeket liever niet weg? Laat dan, speciaal voor dit moment, een stand-in bruidsboeket maken. Een mini versie van jouw boeket bijvoorbeeld, niet te zwaar en met dezelfde bloemen. Gooien maar!

Meer boeketrecepten

Trouw je in de herfst, winter of in de lente? Ook voor die jaargetijden maakten we boeketrecepten met seizoensbloemen. Bekijk bijvoorbeeld het jubelende lenteboeket. Je kunt natuurlijk ook een inspirerende duik nemen in ons Pinterest board over trouwen.

Credits

Foto: Rockhill Studio
Bloemen: Forsberg Flowers