Chrysant, bloem uit duizenden

‘Hee, is dat ook een chrysant?’

Het kan zomaar gebeuren: je denkt de chrysant te kennen, maar in de bloemenwinkel ontdek je toch steeds andere, diepgekleurde soorten met de mooiste vormen. Niet zo vreemd met deze veelzijdige bloem.

De veelzijdige chrysant is een bloem uit duizenden

Vormen van de chrysant

We zullen je niet vervelen met een lijst van alle soorten chrysant en de officiële namen, die is namelijk eindeloos. Maar kortgezegd bestaat er voor iedereen wel een favoriete chrysant, kijk maar naar de collage. De bloem is er namelijk met meerdere bloemen per steel (1), één bloem per steel (2), grote of kleine bloemetjes (3) , met een enkele krans bloemblaadjes of meerdere kransen (4), met sprietige (5) of opgerolde bloemblaadjes (6). En dan hebben we het nog niet eens over de kleur gehad!

Collage vormen chrysant

Chrysantenkleuren

Heb je je lievelingsvorm gevonden? Duik dan in de wereld van de chrysantenkleuren: rood, wit, geel, verschillende kleuren roze, paars, oranje, groen, of meerdere kleuren per bloem zoals rood met geel of roze met wit. Combineer verschillende tinten roze eens, of doe wild en ga voor een knallend geheel van verschillende kleuren en vormen. Ook een gemengd boeket is mooi, bijvoorbeeld door chrysanten te mengen met rozenbottels, trosroos en de gerbera. Je bloemist helpt je graag met deze bloem uit duizenden.

En wat vind jij?

Wat is jouw favoriete chrysantenvorm- en kleur? Vertel het ons hieronder en breng ook andere Mooiwatbloemendoenlezers op een idee.