Boeketrecept: stilleven met margriet

Een boeket voor op een voetstuk

We schreven al vaker over boeketten die zo uit een negentiende-eeuws schilderij lijken te komen. Weelderige boeketten vaak in een donkere setting, regelmatig aangevuld met een tafel vol uitbundige etenswaren, obscure memorabilia en elementen uit het rariteitenkabinet. Dit exemplaar zou niet meer kunnen verschillen van een klassiek stilleven. Het stillevenboeket met margriet in de hoofdrol ademt plezier en hoop. Dat verdient een voetstuk! 

Boeketrecept: stilleven met margriet Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Je kunt de bloemen los halen en zelf lekker experimenteren met het schikken. Wat zul je trots zijn op het eindresultaat, maar je hebt ook genoten van de activiteit omdat bezig zijn met bloemen zo’n positief effect op je gemoedstoestand heeft. Het schikken van dit boeket vergt wel wat skills. Ben je geen gevorderde thuisbloemist, neem dan je boodschappenlijstje mee naar de bloemist en schakel zijn/haar expertise in bij het draaien van deze beauty van een bundel. (of zoiets) schroom niet om hulp in te schakelen van je lokale bloemist.

Wij kozen voor een plantpot die normaal gesproken in de tuin staat. Dat geeft het boeket een luxe uitstraling. Eventueel span je kippengaas over de opening, dit zorgt voor extra stevigheid. Steek de bloemen door de openingen van het kippengaas in de richtingen die je wilt. Een stillevenboeket kenmerkt zicht door de vorm. Het boeket gaat niet alleen recht omhoog, maar reikt ook opzij. Dit exemplaar heeft een bijna diagonale vorm. Zorg voor afwisseling in bloemen, vorm, structuur en lengte. Heb je een bloem die de hoofdrol krijgt? Wees er dan zeker van dat deze bloem het eerste focuspunt is.

Bekijk het boeket van alle kanten. Plaats een vrolijke margriet op lege plekken en schik de bloemen tot je een weelderig en gebalanceerd geheel hebt. Tevreden? Zet het boeket op een voetstuk op een ereplaats. Deel je een foto met ons op Instagram? Wij zijn benieuwd!

Meer kleur in huis

Heb je de smaak te pakken en kun je wel wat meer seizoensinspiratie gebruiken? Bekijk de stijltrend Bright & Breezy en ga aan de slag. Laat je inspireren door het seizoen met alle heerlijke en leuke DIY’s. Nog meer inspiratie nodig? Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram en deel jouw bloemencreaties met de hashtag #mooiwatbloemendoen.