Bloemlezing de Pioenroos

Verleidelijk online cadeautje om te delen met je lief

Iedere maand verschijnt op Mooiwatbloemendoen.nl een Bloemlezing; een bijzonder bloemig gedichtje geschreven door Kim Triesscheijn en prachtig geïllustreerd door bekende illustratoren zoals Maki, Studio Boot, Geertje Aalders, Studio SjoeSjoe, Het Paradijs, Hyshil, Kim Welling en Bodil Jane. Deze Bloemlezing staat in het teken van de prachtige Pioenroos en is geïllustreerd door Marenthe.

Bloemlezing de Pioenroos

Online cadeautje

De Bloemlezing brengt een ode aan de mens, via de kenmerken van een bloem. Een online cadeautje van Mooiwatbloemendoen.nl om een beetje schoonheid en positiviteit te verspreiden. Want mensen zijn mooi en magisch. Net als bloemen. Dit keer hebben we een Bloemlezing gemaakt over de verleidelijke Pioenroos. Deel de Bloemlezing met iemand die je een kleurrijk berichtje wilt sturen en breng hem of haar hiermee een ode. Bekijk hieronder ook de verkorte versie van de Bloemlezing.

MarentheIllustrator

Marenthe is illustrator en grafisch ontwerper en daagt zichzelf graag uit. Bij het gedicht van deze Bloemlezing - dat natuurlijk bruist van de liefde - kwam ze op het idee om een illustratie te maken met koperen letters. Deze letters liet ze maken door de zilversmid. En niet zomaar een zilversmid, maar door Chris van Grinsven; haar eigen liefde!

Marenthe & Bloemen: "Vanaf het moment dat ik op kamers ging kocht ik iedere week bloemen. Ze blijven ontroeren en verwonderen en je wordt er zo ontzettend vrolijk en ook stil van. Ook zocht ik altijd plaatjes van bloemen in oude boekjes en op rommelmarktjes. Ik heb kasten vol met afbeeldingen van bloemen."

Kim TriesscheijnDichter

De Bloemlezingen worden geschreven door Kim Triesscheijn. Kim staat voor eerlijk, echt en eigen. Op eigen wijze schrijft ze de wereld een beetje mooier. Als dichter van de bundel Liefde op het eerste gedicht. Maar ook als spoken word performer, blogger, copywriter, conceptdenker en kinderboekenschrijver.

Kim & Bloemen: "Ik word vrolijk van bloemen op mijn schrijftafel; bossen met van alles wat. Bloemen die buiten de lijntjes durven te groeien en kleuren.”

 

 

Bloemlezing de Pioenroos