Bloemlezing de Gerbera

Een bloemig online cadeautje voor jou

Iedere maand verschijnt op Mooiwatbloemendoen.nl een Bloemlezing; een bijzonder bloemig gedichtje geschreven door Kim Triesscheijn en prachtig geïllustreerd door bekende illustratoren zoals Maki, Studio Boot, Geertje Aalders, Studio SjoeSjoe, Het Paradijs, Hyshil en Kim Welling. Deze Bloemlezing staat in het teken van de Gerbera en is geïllustreerd door Bodil Jane.

Bloemlezing Gerbera

Online cadeautje

De Bloemlezing brengt een ode aan de mens, via de kenmerken van een bloem. Een (online) cadeautje van Mooiwatbloemendoen.nl om een beetje schoonheid en positiviteit te verspreiden. Want mensen zijn mooi en magisch. Net als bloemen. Dit keer hebben we een Bloemlezing gemaakt over de vrolijke Gerbera. Deel de Bloemlezing met iemand die je een kleurrijk berichtje wilt sturen en breng hem of haar hiermee een ode. Bekijk hieronder ook de verkorte versie van de Bloemlezing.

Bodil Jane Bloemlezing GerberaIllustrator

Na haar studie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, werkt Bodil Jane als illustrator en designer. Ze houdt ervan om eten, mode, interieur, planten, verpakkingen en kaarten te illustreren. En bloemen natuurlijk. Bodil Jane & Bloemen: "Bloemen en planten zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik zit graag te tekenen in botanische tuinen. Verder zoek ik op rommelmarkten altijd naar boeken met botanische tekeningen. De meest inspirerende tekenaars vind ik Pierre-Joseph Redouté en Maria Sybilla Merian. Ik gebruik dus ook veel bloemen en planten in mijn illustraties."

 

Kim Triesscheijn Bloemlezing GerberaDichter

De Bloemlezingen worden geschreven door Kim Triesscheijn. Kim staat voor eerlijk, echt en eigen. Op eigen wijze schrijft ze de wereld een beetje mooier. Als dichter van de bundel Liefde op het eerste gedicht. Maar ook als spoken word performer, blogger, copywriter, conceptdenker en kinderboekenschrijver. Kim & Bloemen: "Ik word vrolijk van bloemen op mijn schrijftafel; bossen met van alles wat. Bloemen die buiten de lijntjes durven te groeien en kleuren.”

 

 

Bloemlezing Gerbera