Bloemlezing: de Zonnebloem

Stuur je lief een zonnig gedicht met een zwoele knipoog

Een Bloemlezing is een bijzonder bloemig gedichtje geschreven door Kim Triesscheijn en prachtig geïllustreerd door bekende illustratoren zoals Maki, Studio Boot, Geertje Aalders, Studio SjoeSjoe, Het Paradijs, Hyshil, Kim Welling, Bodil Jane, Marenthe, Anja Mulder en La Nonette. Deze Bloemlezing staat in het teken van de Zonnebloem en is geïllustreerd door Ruth Hengeveld.

Bloemlezing: de Zonnebloem

Online cadeautje

De Bloemlezing brengt een ode aan de mens, via de kenmerken van een bloem. Een online cadeautje van Mooiwatbloemendoen.nl om een beetje schoonheid en positiviteit te verspreiden. Want mensen zijn mooi en magisch. Net als bloemen. Dit keer hebben we een Bloemlezing gemaakt over de koningin van de zomerbloemen: de zonnebloem. Een zonnig gedicht met een zwoele knipoog. Lief om uit te printen voor je lover. Of als digitaal cadeautje te sturen.

Bekijk onderaan het artikel ook de verkorte versie van de Bloemlezing.

Ruth HengeveldIllustrator

Ruth Hengeveld is illustrator. Ze maakt prachtige illustraties voor titels als OhMarie Magazine. Ook haar persoonlijke illustraties zijn ware pareltjes. Ze heet sinds kort Ruth Pluimers-Hengeveld en maaktte uiteraard de illustraties voor haar eigen bruiloft. En jawel, ook haar trouwkaart was gesierd met prachtige geïllustreerde bloemen! 

Ruth & Bloemen: "Ik ben dol op bloemen. Bij ons staan er altijd verse bloemen in huis. Meestal losse bloemen die ik kan verdelen over verschillende vaasjes. In de zomer pluk ik ze ook wel uit onze tuin of pluktuin in de buurt en in de winter zoek ik regelmatig naar fijne bloemenzaakjes om bijzondere bloemen te kiezen."

Kim TriesscheijnDichter

De Bloemlezingen worden geschreven door Kim Triesscheijn. Kim staat voor eerlijk, echt en eigen. Op eigen wijze schrijft ze de wereld een beetje mooier. Als dichter van de bundel Liefde op het eerste gedicht. Maar ook als spoken word performer, blogger, copywriter, conceptdenker en kinderboekenschrijver.

Kim & Bloemen: "Ik word vrolijk van bloemen op mijn schrijftafel; bossen met van alles wat. Bloemen die buiten de lijntjes durven te groeien en kleuren.”

 

Bloemlezing: de Zonnebloem