Bloemlezing: de Lelie

Cadeautje voor je beste vriendin

Iedere maand verschijnt op Mooiwatbloemendoen.nl een Bloemlezing; een bijzonder bloemig gedichtje geschreven door Kim Triesscheijn en prachtig geïllustreerd door bekende illustratoren zoals Maki, Studio Boot, Geertje Aalders, Studio SjoeSjoe, Het Paradijs, Hyshil, Kim Welling, Bodil Jane en Marenthe. Deze Bloemlezing staat in het teken van de lelie en is geïllustreerd door Anja Mulder.

Bloemlezing de Lelie

Online cadeautje

De Bloemlezing brengt een ode aan de mens, via de kenmerken van een bloem. Een online cadeautje van Mooiwatbloemendoen.nl om een beetje schoonheid en positiviteit te verspreiden. Want mensen zijn mooi en magisch. Net als bloemen. Dit keer hebben we een Bloemlezing gemaakt over de ontluikende lelie. Print 'm uit en stuur de Bloemlezing op of mail 'm door aan een goede vriend of vriendin. Dat tovert vast een liefdevolle glimlach op zijn of haar gezicht.

Bekijk hieronder ook de verkorte versie van de Bloemlezing.

Anja MulderIllustrator

Anja is niet alleen illustrator maar ook fotografe, collectiemaker en blogger. Op haar blog kun je haar werk bewonderen. Zo illustreerde ze bijvoorbeeld de cover van het boek The Meaning of Maggy en maakte ze een menuitem voor Kinfolk Magazine. In haar mini webshop kun je mooie prints van haar kopen.

Anja & Bloemen: "In vorm en kleur zijn bloemen een constante inspiratie voor me: er zijn zoveel verschillende bloemen en ze veranderen van dag tot dag. Van fris in de knop tot het uit elkaar vallen na de bloei; een bloem heeft vele gezichten. Als illustrator zijn ze een dankbaar onderwerp om te tekenen."

Kim TriesscheijnDichter

De Bloemlezingen worden geschreven door Kim Triesscheijn. Kim staat voor eerlijk, echt en eigen. Op eigen wijze schrijft ze de wereld een beetje mooier. Als dichter van de bundel Liefde op het eerste gedicht. Maar ook als spoken word performer, blogger, copywriter, conceptdenker en kinderboekenschrijver.

Kim & Bloemen: "Ik word vrolijk van bloemen op mijn schrijftafel; bossen met van alles wat. Bloemen die buiten de lijntjes durven te groeien en kleuren.”

 

Bloemlezing de Lelie