Bloemlezing: de chrysant

Breng een ode via een bloem

Iedere maand verschijnt op Mooiwatbloemendoen.nl een Bloemlezing; een bijzonder gedichtje geschreven door Kim Triesscheijn en prachtig geïllustreerd door bekende illustratoren als Maki Studio SjoeSjoe en Geertje Aalders. Deze Bloemlezing staat in het teken van de chrysant en is geïllustreerd door Studio Boot.

Bloemlezing de chrysantCopyright: Mooiwatbloemendoen.nl

Bekijk hieronder ook de verkorte versie van de Bloemlezing.

Mensen zijn mooi, net als bloemen

De Bloemlezing brengt een ode aan de mens, via de kenmerken van een bloem. Een (online) cadeautje van Mooiwatbloemendoen.nl om een beetje schoonheid en positiviteit te verpreiden. Want mensen zijn mooi, magisch en ingenieus. Net als bloemen. 

Schenk een ode

Je kunt de Bloemlezing delen met je geliefde, je moeder of een vriendin. Wie je maar een ode wilt brengen. Je vindt ze ook op onze Facebook- en Pinterestpagina. De komende Bloemlezingen staan iedere keer in het teken van de bloem die op dat moment centraal staat op Mooiwatbloemendoen.nl.

Dichter

De Bloemlezingen worden geschreven door Kim Triesscheijn. Kim staat voor eerlijk, echt en eigen. Op eigen wijze schrijft ze de wereld een beetje mooier. Als dichter van de bundel Liefde op het eerste gedicht. Maar ook als spoken word performer, blogger, copywriter, conceptdenker, kinderboekenschrijver. Kim & Bloemen: "Ik word vrolijk van bloemen op mijn schrijftafel; bossen met van alles wat. Bloemen die buiten de lijntjes durven te groeien en kleuren.”

Illustrator

Studio Boot bestaat uit het designduo Edwin Vollebergh en Petra Janssen. Hun studio is een begrip in de grafische ontwerpwereld. Ze werken met namen als Piet Hein Eek, Design Academy Eindhoven, uitgeverij SNOR en Oilily. En nu ook met Mooiwatbloemendoen.nl. Studio Boot & Bloemen: “We hebben een prachtige vaas in huis van onze ontwerpersvriend Roderick Vos en die wordt ieder weekend gevuld met verse bloemen die passen bij het seizoen.

Bloemlezing de chrysant