Bloemlezing: de Lisianthus

Draag een uitbundig gedichtje op aan iemand die je lief vindt

Iedere maand verschijnt op Mooiwatbloemendoen.nl een Bloemlezing; een bijzonder bloemig gedichtje geschreven door Kim Triesscheijn en prachtig geïllustreerd door bekende illustratoren zoals Maki, Studio Boot, Geertje Aalders, Studio SjoeSjoe, Het Paradijs, Hyshil, Kim Welling, Bodil Jane, Marenthe en Anja Mulder. Deze Bloemlezing staat in het teken van de Lisianthus en is geïllustreerd door Vera Bertens.

Bloemlezing:de Lisianthus

Online cadeautje

De Bloemlezing brengt een ode aan de mens, via de kenmerken van een bloem. Een online cadeautje van Mooiwatbloemendoen.nl om een beetje schoonheid en positiviteit te verspreiden. Want mensen zijn mooi en magisch. Net als bloemen. Dit keer hebben we een Bloemlezing gemaakt over de vrouwelijke en krachtige Lisianthus. Print 'm uit en stuur de Bloemlezing op of mail 'm door aan iemand die je lief vindt. Een zus, een moeder, een vriend. Dat tovert vast een liefdevolle glimlach op zijn of haar gezicht.

Bekijk onderaan het artikel ook de verkorte versie van de Bloemlezing.

Vera Bertens Mooiwatbloemendoen.nl
Illustrator

Vera Bertens is het creatief brein van Franje Design, dol op lama’s en de ‘American fifties.’ Ze combineert in haar illustraties de leukste dingen met elkaar waardoor hele bijzondere kunstwerkjes ontstaan.

Vera & Bloemen: "Een vaas verse bloemen in huis is voor mij echt een verrijking van mijn interieur en voor mijn stemming. Bloemen maken me blij! Het mooiste aan ze vind ik de kleuren en vormen, vaak denk ik.. Hoe krijgt moeder natuur het zo toch verzonnen? Ik sta versteld van de geheel eigen uitstraling die elke bloemsoort heeft. Eigenlijk is er bij elk gevoel wel een passende bloem te vinden."

 

Kim Triesscheijn
Dichter

De Bloemlezingen worden geschreven door Kim Triesscheijn. Kim staat voor eerlijk, echt en eigen. Op eigen wijze schrijft ze de wereld een beetje mooier. Als dichter van de bundel Liefde op het eerste gedicht. Maar ook als spoken word performer, blogger, copywriter, conceptdenker en kinderboekenschrijver.

Kim & Bloemen: "Ik word vrolijk van bloemen op mijn schrijftafel; bossen met van alles wat. Bloemen die buiten de lijntjes durven te groeien en kleuren.”

 

Bloemlezing: Lisianthus