Bloemenkronen voor de liefste kinderfoto’s

Omarm je inner flower child

In het voorjaar verwisselen we winterjassen voor luchtige outfits, worden geitenwollensokken ingeruild voor blote voeten en wapperen de haren weer mutsvrij in het rond. De hort op, de bloemenvelden in en genieten van picknicks die hele middagen mogen duren. Wat het af maakt? Blijvende herinneringen die de heerlijkheid van fijne lentedagen laat zien: kiekjes met spontane en vergankelijke momenten gehuld in bloemen. 

Blütenkronen Tollwasblumenmachen.de

Dat verdient een bloemenkroon

De foto’s van je kinderen raken je keer op keer. De manier waarop ze op jou en je partner lijken en hun eigen karakter dat zich steeds meer toont. De guitige glimlachen, gezichten klaar voor poetsdoeken en ontwapende armen smelten ieders vader- of moederhart. Zo’n lief koppie vraagt om een kroon van voorjaarsbloemen. Kleurrijke creaties met narcis, hyacint en ranonkel, afgemaakt met gipskruid en eucalyptusbladeren. Wat een plaatje!


Van simpel tot hoofdtooi

Zo’n bloemenkroon is eigenlijk zo gemaakt. Met wat lint, groen bloemistentape, ijzerdraad en verse voorjaarsbloemen heb je alle ingrediënten voor een wonderschoon hoofddeksel. Het hoeft allemaal niet zo netjes en strak, juist het spring-in-het-veld-gevoel maakt de bohemian vibe helemaal af. Je kunt het gras tussen je bloten tenen bijna voelen!

Nooit meer afdoen

Ga je voor een simpel rijgsel van tere bloemen? Of maak je er een uitgebreid DIY-project van voor een lekker zondagmiddag? There’s no such thing as being overdressed – aldus Oscar Wilde. Die bloemenkroon kan de kleine dus prima als bloemenmeisje of -jongen op een reguliere zondag als sieraad dragen naast de favoriete zondagse outfit. Waarom ook niet?