Bloemen: deze bekenden komen van ver, héél ver!

Verzorging & Oceanië

Als je aan Australië denkt, denk je wellicht niet direct aan bloemen. Wellicht eerder aan het Sydney Opera House, kangoeroes, uitgestrekte vlaktes, garnalen op de barbecue en Steve Irwin. Maar wist je dat er een grote kans bestaat dat jij een stukje Australië in de woonkamer hebt staan? Deze bloemen hebben heel wat kilometers gemaakt om het in Nederland te maken. 

Cymbidium Mooiwatbloemendoen.nl

Cymbidium

De sterke cymbidium komt oorspronkelijk voor in de tropische gebieden van Nepal, Vietnam, Taiwan, Australië en het Himalayagebergte, waar ze overleeft tussen rotsen, bladeren en boomstronken. Wat je noemt een pittig typje!

Leucospermum

Dit bijzondere speldenkussen kwam niet inheems voor in Australië, maar wordt er vandaag de dag veelal geproduceerd. Grote kans dat je dus wel eens een Leucospermum met tijdelijk visum in de vaas hebt gezet!

Kangoeroepoot

De nationale bloem van Australië kangoeroepoot of Anigozanthos wordt hier voornamelijk gebruikt als snijbloem in boeketten en niet als plant. De kangoeroepoot groeit in Australië op de meest uiteenlopende grondsoorten. Dat verklaart direct de naam: De naam Anigozanthos is afgeleid van de Griekse woorden anises = ongelijk en anthos = bloem.

En? Heb je toevallig een ozzie in de vorm van een bloem in huis staan?