Around the botanical world: Oceanië

Bereid je voor op een explosie voor alle zintuigen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Tijdens onze reis around the botanical world doen we zes werelddelen aan in onze zoektocht naar botanische inspiratie. De meest bijzondere groene verhalen, de mooiste bloemenvazen, de leukste manieren om planten in gerechten te verwerken, fashion geïnspireerd op flora en wonen met bloemen en planten rondom de wereld. Dit keer reizen we af naar… Oceanië! 

Welkom in Oceanië!

Oceanië. Veel verder kunnen we vanuit West-Europa niet reizen. Het is het thuisadres van backpackbestemmingen Australië en Nieuw-Zeeland én een wittebroodswekentrekpleister met eilanden als Cookeilanden, Fiji en Hawaii. Laat de zon op je bol schijnen en geniet van de diversiteit van Oceanië. Dit continent biedt voor ieder wat wils. We lieten ons flink inspireren met bloemen en planten als rode draad. 

Laat je inspireren

Kijk eens goed in en rondom en huis. Hoeveel bloemen en planten met Australische roots kun jij ontdekken? Binnen lijken we een flinke zonnesteek te pakken te hebben met de heerlijke tiki-inspiratie in de vorm van bloemvazen. In de keuken gaan we de Hawaiiaanse keuken nabootsen met een overheerlijke Poké bowl, uiteraard met een bloemige twist. Die calorieën lopen we er gemakkelijk af tijdens onze fikse wandeling in de unieke natuur van Tasmanië. 

Een wereld om te ontdekken

Is je reislust al een beetje opgewekt? Mooi! Tijdens onze reis around the botanical world doen we naast Oceanië ook Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Europa aan. Pak je paspoort en een lege koffer. Aan het einde van deze trip is de koffer gevuld met zomerse bloemen- en planteninspiratie!

Deel de invloeden uit Oceanië

Op Pinterest hebben we een board gemaakt met inspiratie uit Oceanië. Heb je nog meer passende invloeden gevonden? Deel het met ons op Facebook, Twitter of Instagram!