Around the botanical world: Azië

Bereid je voor op een explosie voor alle zintuigen

Tijdens onze reis around the botanical world doen we zes werelddelen aan in onze zoektocht naar botanische inspiratie. De meest bijzondere groene verhalen, de mooiste bloemenvazen, de leukste manieren om planten in gerechten te verwerken, fashion geïnspireerd op flora en wonen met bloemen en planten rondom de wereld. Dit keer reizen we af naar… Azië! 

Welkom in Azië!

Azië. Het grootste werelddeel van de wereld. Het herbergt 61% van de populatie op aarde. Dat verklaart natuurlijk waarom er zoveel inspiratie te vinden is. Sommige landen in Azië kennen een immens oude beschaving zoals in China, anderen kunnen met trots zeggen nooit bezet te zijn geweest: Thailand. Van de hoogste toppen ter wereld in Nepal tot aan de unieke natuur op Borneo. En van hectische mensenmassa’s in India tot aan serene rust in Bhutan. Dit continent biedt voor ieder wat wils. We lieten ons flink inspireren met bloemen en planten als rode draad. 

Laat je inspireren

Kijk mee naar het gebruik van bloemen en planten tijdens boeddhistische en hindoeïstische offers. Hul jezelf in eeuwenlange, botanische, tradities in de vorm van de mooiste bloemenkimono’s. Leer de kunst van het omarmen van gebreken met de Kintsugi DIY en als afsluiter delen we een gezonde snack met een zomerse twist: Vietnamese zomerrolletjes met bloemen

Een wereld om te ontdekken

Is je reislust al een beetje opgewekt? Mooi! Tijdens onze reis around the botanical world doen we naast Azië ook Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië en Europa aan. Pak je paspoort en een lege koffer. Aan het einde van deze trip is de koffer gevuld met zomerse bloemen- en planteninspiratie!

Deel de Aziatische invloeden

Op Pinterest hebben we een board gemaakt vol met Aziatische inspiratie. Heb je nog meer passende invloeden gevonden? Deel het met ons op Facebook, Twitter of Instagram!