Around the botanical world: Zuid-Amerika

Bereid je voor op een explosie voor alle zintuigen

Tijdens onze reis around the botanical world doen we zes werelddelen aan in onze zoektocht naar botanische inspiratie. De meest bijzondere groene verhalen, de mooiste bloemenvazen, de leukste manieren om planten in gerechten te verwerken, fashion geïnspireerd op flora en wonen met bloemen en planten rondom de wereld. Dit keer reizen we af naar… Zuid-Amerika! 

Welkom in Zuid-Amerika!

Zuid-Amerika. Het werelddeel met alle mogelijke klimaatzones. Het herbergt 20 verschillende landen en gebieden, ieder met hun eigen historie, cultuur en gebruiken. Maak je borst maar nat voor boordevol veel inspiratie! Van regenwoud tot poollandschap en van traditionele dorpen tot aan bruisende metropolen. Dit continent biedt voor ieder wat wils. We lieten ons flink inspireren met bloemen en planten als rode draad. 

Laat je inspireren

Geef bloemen en planten een bijzondere plek in huis met een Zuid-Amerikaanse knipoog. Na zo’n prachtige kleurinjectie in huis ben je zelf ook toe aan wat botanisch schoon op en aan je outfit. Laat Frida Kahlo hierin je spirit animal zijn. We maken een reis over het continent heen en komen erachter dat opvallend veel kruiden die we dagelijks gebruiken, inheems groeien in Zuid-Amerika. Afsluitend reizen we naar Costa Rica voor de unieke flora, we laten je dé hotspots zien! 

Een wereld om te ontdekken

Is je reislust al een beetje opgewekt? Mooi! Tijdens onze reis around the botanical world doen we naast Zuid-Amerika ook Afrika, Noord-Amerika, Azië, Oceanië en Europa aan. Pak je paspoort en een lege koffer. Aan het einde van deze trip is de koffer gevuld met zomerse bloemen- en planteninspiratie!

Deel de Zuid-Amerikaanse invloeden

Op Pinterest hebben we een board gemaakt met volop Zuid-Amerikaanse inspiratie. Heb je nog meer passende invloeden gevonden? Deel het met ons op Facebook, Twitter of Instagram!