Around the botanical world: een groene wereldreis

Vul je koffers met bloem- en plantinspiratie

De aarde wordt ook wel de blauwe planeet genoemd. Ruim 70% van de wereld bestaat uit water. Maar wie goed kijkt ziet ook heel veel groen. De bloemen- en planteninspiratie ligt voor het oprapen. De aankomende weken gaan we op reis around the botanical world en doen we zes werelddelen aan in een zoektocht naar botanische inspiratie. De meest bijzondere groene verhalen, de mooiste bloemenvazen, de leukste manieren om planten in gerechten te verwerken, fashion geïnspireerd op flora en wonen met bloemen en planten van over de hele wereld. Reis je mee?

Hoe is de natuur onderdeel van jouw leven?

De natuur is altijd een grote inspiratiebron geweest voor mensen. Als ingrediënt voor heerlijke recepten, als wondermiddel in de badkamer, om het woongenot te vergroten of je outfit mee op te leuken. Bloemen en planten zijn onmisbaar. En wat nou zo leuk is, iedereen op de wereld laat zich op een andere manier beïnvloeden door de natuur! 

Een rondje doen

Is je reislust al een beetje opgewekt? Mooi! Tijdens onze reis around the botanical world doen we Afrika, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië en Europa aan. Verwacht verhalen en beelden van klederdracht van Oost-Afrikaanse stammen, de mooiste natuurparken in Noord-Amerika, een uiteenzetting van Europese botanisten die onze groene wereld hebben veranderd, Frida’s stempel op fleurige fashion, de betekenis van bloemen tijdens offeringen, een bloemige variant op de smakelijke poké bowl uit Oceanië en nog veel, veel, véél meer!

We hebben een vliegtuig te halen!

Schiet op, we hebben een vliegtuig te halen. Pak je paspoort en een lege koffer. Meer heb je niet nodig. Aan het einde van deze trip is de koffer gevuld met zomerse bloemen- en planteninspiratie!