Altijd mooi: witte boeketten in huis

Mono, match of mixed
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit is er eentje voor in de categorie tijdloos: witte boeketten. Een sereen plaatje, dat tegelijkertijd luxe uitstraalt. Ook al is het boeket wit, saai hoeft het natuurlijk niet te zijn. Ga je voor mono, match of mixed? Kies jouw favoriete genre.

 

Mono

Een monoboeket is een boeket met één soort bloem. Kies jouw favoriete bloem in een witte tint. Zoals een bijzondere tulp, frêle freesia of heerlijke geurende lelies. De vaas hiernaast is gevuld met anemonen, met witte blaadjes en een donker hart. Om het witte palet intact te houden is het goed om na te denken over de vaas. Kies voor een vaas van glas, quasi-transparant melkglas of een witte vaas.

 

Match

Het match-boeket combineert twee soorten bloemen. Orchideeën met tulpen bijvoorbeeld. Doordat beide bloemen wit zijn, is het spannend om twee bloemen te kiezen die een heel eigen vorm hebben. Ook hoogte kan hier een bijzonder effect veroorzaken. Een boeket verandert dan al snel in een (bloem)stuk!

 

 

Mixed

Met een mixed boeket kun je helemaal losgaan, zolang je de basis maar wit houdt. Bekijk bijvoorbeeld ter inspiratie eens dit boeketrecept. Een 'veldboeket' werkt goed met verschillende bloemsoorten. Zelfs zo’n speels tafereel behoudt een rustige look als je bloemen in dezelfde kleurtint in huis haalt.

 

 

 


meer inspiratie

Geïnspireerd geraakt door deze serene boeketten? Bekijk dan eens dit boeketrecept met witte tulpen in de hoofdrol. Kunnen jouw interieur én humeur wel een oppepper gebruiken? Ontdek dan deze power-boeketjes. En voor je dagelijkse dosis bloemeninspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook.