5 tips voor een zomers dagje uit

Voor bloemen- en plantenliefhebbers
Geschatte leestijd: 3 minuten

De natuur schittert in volle glorie, de temperaturen schieten omhoog en waar je ook kijkt, overal zie je vrolijke gezichten. Precies, het is zomer en dat betekent tijd om gezellige dingen te doen! Of je nu van bloemen of planten houdt, speciaal voor alle natuurliefhebbers hebben we de leukste zomer to do's op een rij gezet. 

1. De Geheime Tuin

Wij kunnen ons niet lekkerders voorstellen dan een lange zomeravond te slijten in een zwoele tuin vol met bloemen, planten, muziek, eten en gezelligheid. En weet je wat het leuke is? De precieze locatie is nog geheim! Lees meer over dit bijzondere event en trakteer jouw dierbare op een verrassend avondje uit. 


2. Frank Bruggemans Global Flower

Mensen die Frank Bruggeman kennnen weten dat deze beeldend kunstenaar en ontwerper bekend staat vanwege zijn indrukwekkende kunstwerken. En niet voor niets. Ook dit keer heeft hij een bijzonder stukje kunst neergezet waarmee hij de grens opzoekt tussen mensen en natuur. Nieuwsgierig? De tenstoonstelling is in Rotterdam te bezoeken tot 23 september 2018. En wist je al dat je via ons vrijkaarten kunt winnen...


3. Tuinen van Paleis 't Loo

Geef je zomer een royaal tintje door de tuinen van Paleis 't Loo te bezoeken. Deze tuinen worden met grote liefde onderhouden en zijn erg indrukwekkend om doorheen te struinen. Voor de echte natuurliefhebbers en wandelfanaten is er het Paleispark: een natuurpark van 650 hectare groot vol bomen, vijvers, planten, fonteinen en badhuizen. Er zijn meerdere wandelroutes uitgezet in het park, dus je kunt je onstpannen laten leiden door dit dromerige natuurschoon.

DIY: Fruit & Flowers

Liever niet de deur uit, maar wel op zoek naar een leuke bezigheid voor tijdens de warme zomerdagen? Geef je overgebleven ananas, kokosnoot of watermeloen dan een tropisch nieuw leven met deze leuke DIY. Snoep eerst al het lekkers eruit, zet daarna een kom water in de vrucht en geef jouw bloemen de meest tropische vaas die ze ooit zullen kennen. Zelf proberen? Ga dan gauw aan de slag.


4. Flower Parade Rijnsburg

We verzekeren je, de Flower Parade Rijnsburg 2018 heeft meer bloemen en kleur dan de foto hiernaast. Bemachtig daarom op 11 augustus een plekje langs de weg en kijk je ogen uit als de uitbundig versierde praalwagens aan je voorbij rijden. Er worden 250.000 bloemen gebruikt om het thema van dit jaar weer te geven in bloemenkunst: Around the World. Weet jij alle namen?


5. Nationale Zomerbloemententoonstelling

Houd de eerste week van september alvast vrij in je agenda, want de Nationale Zomerbloemententoonstelling komt er weer aan. Dit jaar zijn de zomerkanjers de themabloem, dus verwacht diepe kleuren, zachte bladeren en wulpse wiegbewegingen. Kortom, genieten van laatste zomerdagen met de mooiste zomerbloemen.  


Deel jouw zomer

Kortom, je krijgt het nog druk deze zomer! Wij zijn benieuwd waar jij allemaal uithangt en welke mooie bloemen jij tegenkomt. Deel jouw zomerse momenten daarom op Instagram met de hashtag #mooiwatbloemendoen.