Win kaarten voor Frank Bruggemans Global Flower

Beeldend kunstenaar exposeert in Rotterdam
Geschatte leestijd: 2 minuten

Liefhebbers van bloemen en Frank Bruggeman opgelet! Deze beroemde beeldend kunstenaar en ontwerper heeft een nieuw kunstwerk gemaakt: Global Flower. Ditmaal staat zijn ontwerp te pronken in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, waar de nieuwste expositie Dissident Gardens in volle gang is. Wil je erheen? Lees dan gauw verder, want wij mogen acht keer twee vrijkaarten weggeven!

Frank Bruggeman onderzoekt 30 weken lang de nieuwste producten uit de Nederlandse bloementeeltsector. Elke week staat een sierbloem centraal die het hele jaar door in kassen wordt geteeld, zoals de gerbera, tulp, cymbidium, calla en amaryllis. Franks doel? De grens opzoeken tussen de menselijke wil om bloemen en planten in huis te halen en de wil van de natuur om in het wild te groeien zonder bemoeienis van mensen. Frank heeft zijn bloemenkunstwerk dan ook bewust omgeven met planten, om het gebruik van kassen door mensen ter discussie te stellen. Tegelijkertijd wil Frank met zijn kunstwerk de vergankelijkheid van de natuur laten zien, omdat dat volgens hem een onvermijdelijk onderdeel is van de natuur waar mensen te weinig bij stilstaan.

Kaarten winnen

Nieuwsgierig geworden? Global Flower is onderdeel van de tentoonstelling Dissident Gardens, waarmee Het Nieuwe Instituut wil stilstaan bij de klassieke strijd tussen natuur en cultuur. Dissident Gardens neemt de tuin als uitgangspunt, omdat dat bij uitstek een van de plekken is waar het verlangen van de mens om de omgeving te beheersen botst met de ongerepte wildgroei van de natuur. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 23 september 2018.

Doe snel mee met onze prijsvraag en wie weet kun jij je binnenkort met een metgezel verwonderen over het kunstwerk van Frank Bruggeman! Niet gewonnen? Geen zorgen, tot aan september maak je elke maand kans op kaarten!

Helaas is deze winactie afgelopen, de winnaars hebben reeds bericht gehad.