Lievelingsbloem

Wat is jouw #Lievelingsbloem Hashtag Story?

Aan jouw Lievelingsbloem zit vast een verhaal. Een herinnering aan dat bijzondere moment in je leven. Omdat het over de liefde ging, over vriendschap of over een andere gebeurtenis die je leven op z'n kop zette. Een klein gebaar waardoor je nu weer de slappe lach krijgt, of kippenvel. Toen bloemblaadjes jouw zoute tranen stelpten of zorgenloos ritselden in de zomerzon. Dat verhaal maakt het jouw Lievelingsbloem. We zijn nieuwsgierig aangelegd, vertel jij ons jouw #Lievelingsbloem Hashtag Story?

 

 

Zo vertel je jouw #Lievelingsbloem Hasthag Story

Het is heel makkelijk. Je maakt een foto met je Lievelingsbloem en de best gelukte versie upload je. Typ er hashtags bij die jouw verhaal mooi samenvatten en voilà, je bent klaar. In de video's laten we je een paar voorbeelden zien ter inspiratie. Je maakt je Hashtag Story hier

 

Jouw Hashtag Story kun je natuurlijk ook delen op je eigen Facebook- en Instagramaccount. Zodat al je vrienden weten met welke Lievelingsbloem ze je hart veroveren. Wedden dat dat nieuwe verhalen oplevert?

Geef niet zomaar een bloem

Het lijkt onbelangrijk om iemand zijn lievelingsbloem te weten, maar dat is het niet. Als je iemand zijn of haar lievelingsbloem geeft, dan wordt het cadeau waardevoller. In een publicatie in de Journal of Personality and Social Psychology* wordt aangegeven dat we in vriendschappen verwachten dat we van onze vrienden een persoonlijk cadeau krijgen. Het persoonlijke aspect maakt namelijk de verbinding tussen de gever en de ontvanger tastbaar en zichtbaar. Dus kies je bijvoorbeeld de favoriete bloem van een vriend(in), dan symboliseert en benadrukt dit de intimiteit van de relatie die je met hem of haar hebt. Bij de ontvanger levert het een gevoel op dat hij/zij geliefd is omdat jij als gever zo bevestigt dat je hem/haar goed kent. Deze bloem of dit boeket past op dat moment alleen bij hem of haar. 

Wat zegt jouw lievelingsbloem over jou?

Je begrijpt; het is leuk om jouw lievelingsbloem te weten en die van anderen. Maar wat zegt jouw lievelingsbloem eigenlijk over jou? We vertellen het je! 

Nieuwsgierig naar de bloemen die je in de video's voorbij zag komen? Bekijk het boeketrecept hier. Verder laten we zien dat twee verschillende lievelingsbloemen een totaal andere uitwerking hebben als tafeldecoratie, geven we een tip hoe je je lievelingsbloem zo lang mogelijk kunt bewaren en delen we de lievelingsbloemen van iconen. En binnenkort delen onze lievelingsbloggers hun lievelingsbloemen met je!

Dit en nog veel meer, lees je allemaal in de artikelen hieronder.

Hier vind je jouw lievelingsbloem

Je lievelingsbloem kun je kopen bij de bloemisten van Mijn Bloemist, GreetzGreetz of je lokale verkooppunt. 

* Bron: J.H. Berg/R.D. McQuinn: Attraction and Exchange in Continuing and Noncontinuing Dating Relationships. In: Journal of Personality and Social Psychology, 50 (May) 1986, S. 942 - 952.