Zomerse DIY: fruit & flowers

Haal bloemen en de tropen in huis

De mussen vallen van het dak, je kunt alleen nog maar denken aan verkoelende waterijsjes en in de nacht slaap je niet door de hitte en vervelende muggen. Hiep hoi, het is zomer! We overdrijven natuurlijk een beetje. De warme temperaturen zorgen ervoor dat we extra kunnen genieten van het lange zonlicht, het geeft ons volop energie om dingen te ondernemen en we krijgen ook nog eens leuke sproeten toe. Zoek je nog een leuke bezigheid? Maak tropische vazen van heerlijk zomerfruit. 

Tropische vazen van fruit Mooiwatbloemendoen.nl

Eerst smullen, dan vullen

Na het smullen van een meloen, kokosnoot of ananas gooi je het fruit natuurlijk niet weg. Snijd de bovenkant weg en hol het binnenste uit tot er een klein glaasje in past. Hierin kun je de bloemen zetten, vergezeld met een slok water.

Très tropisch

Met zo'n tropische look mag je best wel kiezen voor extravagante bloemen in bonte kleuren. Een felroze anthurium, gele lelies, delphinium in kobaltblauw en gerbera's en diverse kekke kleuren. Vergeet het palm- of bananenblad niet als "onderzetter". Als dat geen zomers statement maakt dan weten wij het ook niet meer!

NB bloemen verwelken sneller als er fruit in de buurt ligt of staat.