Anjer

Romantische, kleurrijke bloem met ontelbare stylingopties

Intense kleuren, een heerlijke lichte geur, een romantische symboliek, geboren in het Middellandse zeegebied en gekroond met een goddelijke naam: de anjer heeft vele kanten. Hoogste tijd om ze allemaal te ontdekken!

Kleuren en vormen

Groen, dieppaars, donkerrood, fluorescerend geel, champagnekleur, zacht oranje, zalmroze, wit of combinaties van kleuren: de anjer biedt je één en al kleurenpracht. Maar dat is zeker niet het enige bijzondere aan deze bloem. Ken je bijvoorbeeld de verschillende vormen? Er zijn anjers met enkelvoudige bloem én trosanjers. En daarnaast heeft de anjer ook nog eens opvallende bloemblaadjes; met ronde, gekartelde of gefranjerde randen. Geen wonder dus dat de anjer een prachtige hoofdrolspeler of toevoeging is in iedere vaas.

Symboliek

De anjer staat symbool voor hartstocht, verlangen en romantiek. Renaissanceschilders uit de 15de en 16de eeuw kozen deze bloem niet voor niets als figurant in hun verlovingsscènes. En wat dat betreft is er niets veranderd: nog steeds is de anjer een toepasselijk cadeau om je hartstochtelijke liefde mee te tonen. Of om de passie in je relatie weer aan te wakkeren. Mocht dat nodig zijn...

Herkomst

De oorspronkelijke geboorteplaats van de anjer vind je aan de kust van het Middellandse zeegebied. De populariteit van de bloem gaat ver terug; de Romeinen maakten bijvoorbeeld al hoofdkransen en fris reukwater van de anjer. Ook op religieuze schilderijen is de bloem regelmatig te zien; als symbool van de heilige Maria en als symbool voor het lijden van Christus. De Latijnse naam voor anjer is Dianthus, een afgeleide van Dios (God) en anthos (bloem). Dat maakt van de anjer dus een goddelijke bloem!

AnjerBoeketinspiratie met anjers

In styling biedt de anjer je vele verrassende mogelijkheden. Ga voor anjers in dezelfde vorm en kleurschakering en plaats ze in een terracotta pot of kan. Zo creëer je een strakke, basic uitstraling. Of combineer juist anjers in meerdere kleuren en vormen in een verweerde metalen vaas. Een stoer statement! De anjer laat zich goed combineren met de tulp, roos, ranonkel, fritillaria en chaenomeles. Koop losse bloemen en creëer een boeket in je eigen stijl. Gebruik groene grassoorten en fijn kruidachtig materiaal zoals Eucalyptus; het prachtige effect zal je verrassen! Natuurlijk kun je ook altijd je bloemist vragen om een mooi boeket voor je samen te stellen.