Versier je huis met groen voor instant geluk

Van eeuwenoude traditie naar hedendaagse deco
Geschatte leestijd: 2 minuten

Tijdens midzomerfeesten werden er vroeger veel groene decoraties van bloemen en planten gemaakt. Mooie bloemenkronen, de alom bekende meiboom, maar ook kransen voor aan het huis. Tijdens midzomernachten zouden bloemen en planten magische en genezende krachten bezitten en geluk brengen. Daarom maakten ze kransen en hingen deze in en aan huis om geluk voor het aankomende jaar te vergaren. Bijgeloof of niet, van zo’n prachtig stukje groen wordt iedereen instant gelukkig.

Instant geluk Mooiwatbloemendoen.nl

Een krans op de voordeur hoeft helemaal niet meer tuttig te zijn. Door een grotere vorm te kiezen met een eenduidig kleurenpalet blijft het een klassiek en mooi geheel. Beschouw de krans als een moderne deco-variant en ga zelf aan de slag.

Dit heb je nodig

  • Een hoepel of andere ronde vorm
  • Bloemistentape of metaaldraad
  • Verschillende soorten bloemen en planten, wij kozen voor: klimop, grevillea, jasmijn, delphinium, vrouwenmantel, korenaren en grassen

Zo maak je het

De hoepel is waar het allemaal omheen gebeurt. Wikkel een basislaag om de ringvorm zodat deze niet meer zichtbaar is. Klimop en grevillea zijn hier zeer geschikt voor. Vastzetten doe je met bloemistentape of metaaldraad. Daarna kun je de krans aanvullen met bloemen en planten die je mooi vindt passen.

De krans hoeft niet overal even bekleed te zijn. De krans die wij maakten had een zwaartepunt aan de bovenzijde. Blijf vooral lekker spelen tot je tevreden bent met het resultaat!

Ook op de foto zie je een mono boeket met gladiolen. Prachtig in hun eenvoud, vind je niet?