Versier je huis met groen voor instant geluk

Van eeuwenoude traditie naar hedendaagse deco

Tijdens midzomerfeesten werden er vroeger veel groene decoraties van bloemen en planten gemaakt. Mooie bloemenkronen, de alom bekende meiboom, maar ook kransen voor aan het huis. Tijdens midzomernachten zouden bloemen en planten magische en genezende krachten bezitten en geluk brengen. Daarom maakte men kransen om geluk voor het aankomende jaar te vergaren. Bijgeloof of niet: van zo’n prachtig stukje groen wordt iedereen toch instant gelukkig?

Instant geluk Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Een krans op de voordeur hoeft helemaal niet meer tuttig te zijn. Door een grotere vorm te kiezen met een eenduidig kleurenpalet blijft het een klassiek en mooi geheel. Beschouw de krans als een moderne deco-variant en ga zelf aan de slag.

Dit heb je nodig

  • Een hoepel of andere ronde vorm
  • Bloemistentape of metaaldraad
  • Verschillende soorten bloemen en planten, wij kozen voor: klimop, grevillea, jasmijn, delphinium, vrouwenmantel, korenaren en grassen

Zo maak je het

De hoepel is het startpunt. Wikkel een basislaag om de ringvorm zodat deze niet meer zichtbaar is. Klimop en grevillea zijn hier zeer geschikt voor. Vastzetten doe je met bloemistentape of metaaldraad. Daarna kun je de krans aanvullen met bloemen en planten die je mooi vindt passen. De krans hoeft niet overal even bekleed te zijn. De krans die wij maakten had een zwaartepunt aan de bovenzijde. Blijf vooral lekker spelen tot je tevreden bent met het resultaat!

meer zomerse inspiratie

Heb je de smaak te pakken en kun je nog wel wat meer zomerse bloemeninspiratie gebruiken? Ontdek dan eens hoe je zelf bloemen droogt, breng een bezoek aan je lokale bloemist voor het ultieme zomerboeket vol betekenis, of creëer een vakantiegevoel bij je thuis met dit tropische zomerboeket. Voor nog meer inspiratie volg je ons op Instagram, Facebook en Pinterest