Smullen van wat liefde ons brengt

Aan tafel met bloemen en geliefden

Ruik je dat? Er hangt liefde in de lucht. In de vorm van fijn geurende bloemen en gerechtjes die je smaakpapillen kietelen. Schuif aan voor een rendez-vous en smul van de liefde in al haar vormen. Lekkernijen met hartstocht door de chef van vandaag gemaakt, delicate bloemharten die ontluiken en een flink kloppend hart voor je tafelgenoot. Tijd voor wat warmte, tijd voor de liefde!

De vier fases van de liefde

De liefde kent vele verschijningsvormen. Net als bloemen. Je kunt heerlijk flirten met ranonkels, je verlangen uitdrukken met de anjer, verleiden met freesia en de liefde verklaren met rozen. Leer ze beter kennen en weet welke bloem te kiezen voor jouw hartendief. Bekijk ook het uitbundige boeketrecept. Een vaas met bloemen die zó overloopt van liefde kan rekenen op dikke likes. 

Liefde gaat door de maag

We weten allemaal: de liefde van de man gaat door de maag. Maar is dat eigenlijk evengoed niet zo bij vrouwen? Komt dat goed uit, we hebben vier heerlijke recepten met eetbare bloemen* voor je waar het bloed sneller van gaat stromen. Filotaartjes van Chioggia-biet met kardemom-anijskaramel, amandelanjers met pistachemarsepein en oranjebloesem- en rozenwater, venkelsalade met gegrilde ricotta, rozenchutney en granaatappel en drie overheerlijke siroopjes

Smullen van de liefde Mooiwatbloemendoen.nl

Het oog wil ook wat

We draaien er maar niet omheen. Het oog wil ook wat. Of het nu een weelderige jurk, een perfect getrimde baard of een mooie tafelschikking betreft. Dingen die verzorgd zijn, houden onze blik net wat langer vast. Zorg voor grote ogen en open monden met een fijne tafelstyling en een over de top DIY bloemenkroonluchter. Geef die ogen maar eens flink de kost!

Altijd tijd voor de liefde

Een druilerige dinsdagavond op weg naar een stamppot thuis, een luie zondagochtend in bed of op de verjaardag van je lief. Voor de liefde hebben we eigenlijk altijd wel tijd. Daarvoor hoeft het heus geen Valentijn te zijn. Vier de liefde 365 dagen per jaar, wedden dat je daar gelukkiger van wordt?

In samenwerking met delicious. magazine verkrijgbaar vanaf 23 januari 2018. 

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.