Organiseer een Flower Feast

Vijf ideeën om je buitenboel te decoreren met bloemen

Het is zomer, dus een goede reden voor een feestje, toch? Organiseer een Flower Feast voor familie en vrienden en nodig ze uit op de volgende locatie: jouw terras, tuin of balkon. Tover speciaal voor de gelegenheid je buitenruimte om tot een bloemenoase.

Vijf deco ideeën

Hieronder geven we je een aantal ideeën hoe je jouw terras, tuin of balkon op bijzondere wijze decoreert met bloemen. Dat levert je gegarandeerd bewonderende blikken op. Zorg ook voor een verfrissend drankje en een bloemig hapje en kom als gastvrouw fashionable voor de dag in een bloemige outfit. Zo, alle ingrediënten zijn aanwezig, laat je gasten maar komen! 

Idee 1: Tafel als middelpunt

Maak van de buitentafel het middelpunt van je feest. Doe dit met behulp van uitbundige bloemendessins op het tafelkleed en kussens, zet verse bloemen op tafel en presenteer in mooie schalen een aantal bijzondere gerechten met bloemen. Wedden dat je gasten hier niet weg zijn te slaan?

Zomer op Mooiwatbloemendoen.nl

Idee 2: Gekooide bloemen

Zet bloemen en planten in vogelkooien en hang ze in de boom of zet ze op tafel. Leuk detail: zet de bloemen in vaasjes met verschillende vormen zoals een gloeilampvaasje of een laboratoriumflesje.

Bloemenkooi

Idee 3: Vintage schommel

Heb je een stevige boom waar je een schommel aan kunt hangen? Lucky you! Decoreer de schommel met zonnebloemen, gloriosa en dille. Zo creëer je een romantische vintagelook en komt het kind weer even in je naar boven.

Bloemenschommel

Idee 4: Magnetische vazen

Zoek in je tuin of op je balkon een stukje metaal of roestvrijstaal, bijvoorbeeld in de buitenkeuken of een stalen emmer. Dit is namelijk de ideale ondergrond voor de magnetische designvaasjes van Serax. Plaats de vaasjes lekker losjes op de ondergrond en vul ze met je lievelingsbloemen. Omring ze vervolgens met een aantal planten in terracotta en vintage potten. Voilà, weer een stap dichterbij het bloemige eindresultaat.

Serax vaasjes

Idee 5: Bloemenslinger

Blaas die oude houten ladder weer nieuw leven in en maak een bloemenslinger. De bloemen en planten die je hiervoor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld de allium, chrysant, lelie, hortensia en akelei.

Bloemenslinger aan de trap

Tips zijn altijd welkom

Heb jij nog leuke aanvullende tips voor een bloemenoase buiten? Laat het ons weten in je reactie hieronder.

Wat koop je waar?

Beeld 1: Gedekte tafel: Tafelkleed - Zara Home, Onderbord blad - Zara Home, Paars bord - Zuperzozial, Schenkkan - Zuperzozial, Vogelkooi grijs groot - Woonexpress, Vogelkooi set van 2 - Deens.nl, Vogelkooi wit - Leenbakker, Senecio Himalaya - Intratuin, Vogelkooi groen - &Klevering, Laboratorium glaasje - klbr22.com, Kussens - Zara Home