Hortensia: de eerste soliste van het bloemenballet

Zij draagt met gemak de show alleen
Geschatte leestijd: 1 minuut

Heb je wel eens naar bloemen gekeken als balletdanseressen? Met een klein beetje verbeelding lijken de bloemblaadjes op vrolijke tutu’s en de stelen op ranke lijfjes van de prima ballerina’s. De hortensia steelt de show met haar grote bol vol verfijnde bloemetjes. Welkom bij het bloemenballet!

Hortensia boeket Mooiwatbloemendoen.nl

Eerste soliste

Met hortensia’s in huis geniet je van een klassieke bloemenvoorstelling. De bloembollen kunnen tot wel 25 centimeter groot kunnen worden en zijn er in alle denkbare kleuren. Met een paar stelen heb je dan al snel een indrukwekkend boeket. Ook kun je het bij een enkele hortensia houden, want een bloem met zo’n schoon kostuum wordt  al snel naar voren geschoven als eerste soliste. Vergeet in dat geval niet een stevige vaas te kiezen, want de bloembol kan behoorlijk zwaar worden.

Corps de ballet

Houd je meer van een bont boeket met verschillende bloemen? Ah! Dan ben je een liefhebber van het corps de ballet. We hebben een prachtig boeketrecept met hortensia, roos, anjer en dahlia voor je. 

Kies je symboliek

De hortensia staat voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Deze mooie betekenissen zijn het startpunt voor een boeket met een verhaal. Maak je eigen, óf laat je inspireren door de klassieke verhaallijnen van het toneel.