Boeketrecept: een wonderlijk boeket met hortensia

Een scheutje mysterie en een snufje betovering

De hortensia is zo’n bloem waar je naar kunt blijven kijken. Haar bolvorm, de kleine bloemen die allen eigenwijs bloeien, de soms bijna onnatuurlijke tinten die met de seizoenen mee kleuren. De hortensia houdt ons in haar greep. In combinatie met de juiste kleuren en medespelers creëer je een wonderlijk spektakel dat rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen. 

Hortensia Boeket Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig:

Kobalt, inktblauw, lila en wijnrood. Het zijn kleuren die ons laten meevoeren naar onze spirituele en creatieve ‘ik’. Waar we op ons gemak kunnen mijmeren en dagdromen en alles mogelijk is. Vliegen van de daken, eeuwige zomers, wereldvrede? Vandaag is alles mogelijk. 

Tussen blauw en rood

Aan de bloemist vraag je vandaag bloemen in alle tinten tussen rood en blauw in. Het liefst kies je bloemen in bijzondere verschijningsvormen die buitenaards lijken te zijn. Met stippen of vlekken of een romantisch verloop. 

Geordend zonder orde

Dit boeket staat niet in een vast gareel. Het zweeft en zwiert en zwaait en doet. Geen enkele hortensia heeft dezelfde lengte, geen kleur komt tweemaal voor. Van de ene zijde wordt hortensia geknuffeld door een anjer en van de andere zijde kijkt dahlia in haar diepblauwe ogen. Droom je al weg?