Geef je vader een passend vaderdagboeket

Speciaal voor alle vaders: krachtige bloemen vol liefde
Geschatte leestijd: 3 minuten

Je kunt je vader natuurlijk 'gewoon' een prachtige bos bloemen geven op Vaderdag. Maar is het niet veel leuker om een boeket te geven dat jij zélf hebt samengesteld en dat je daarmee laat zien dat hij de allercoolste, slimste, stoerste, sterkste en liefste vader is van het hele universum? Precies, dat dachten wij ook. En daarom inspireren we je met 5 bloemen die krachtig en lief tegelijk zijn: net als jouw vader.

bloemen voor papa
chrysant mooiwatbloemendoen

1. Chrysant

Hebben we het over sterke stengels met vriendelijke bloemen, dan beginnen we terecht met de chrysant . Deze Aziatische schone staat niet alleen sterk in de vaas, maar ook nog eens heel lang. Een echte doorzetter dus, mét een mooie uitstraling. Is jouw vader ook een volhouder? Dan mag de chrysant niet in jouw boeket ontbreken. 

 


calla mooiwatbloemendoen

2. Calla

Trots, feestelijk, sterk, sensueel; we kunnen nog veel meer omschrijvingen bedenken voor de indrukwekkende calla. Deze veelzijdige bloem oogt zelfverzekerend en imponerend, en door haar omarmende blad toont ze vriendelijk en zorgzaam tegelijk. En speciaal voor vaders heeft Moeder Natuur haar ook laten bloeien in diepdonkere, intense kleuren. 


anjer mooiwatbloemendoen

3. Anjer

De anjer is alleen al favoriet omdat hij in zoveel kleuren voorkomt. Zeker weten dat er voor elke vader een geschikte kleur bij zit. De bloembladeren lijken gemaakt van crêpe papier, zo lief en kwetsbaar zijn ze. Maar schijn bedriegt: deze lieflijke bloem is sterker dan je denkt! Hij overleeft niet alleen koude winters en uiteenlopende modetrends, maar zelfs hele tijdperken. Romeinse Keizertijd of de moderne 21e eeuw: de anjer past overal. 

 


alstroemeria mooiwatbloemendoen

4. Alstroemeria

De ranke stengel van de alstroemeria draagt niet één, maar zelfs zes of meer bloemen. En ook deze bloem blijft voor lange tijd fier overeind staan. Daarmee is ze absoluut een van de sterkste bloemen uit dit rijtje. Is jouw vader een van jouw beste vrienden? Dan hoort de alstroemeria, die symbool staat voor vriendschap, zeker weten thuis in jouw Vaderdagboeket.


anthurium mooiwatbloemendoen

5. Anthurium

De anthurium is nergens bang voor: door haar krachtige bloemblad te openen laat ze haar stamper aan de hele wereld zien. Ze staat glimmend in de vaas en laat zich niet zomaar omver blazen door een zuchtje wind. Haar uitstraling is open en zelfverzekerd, en tegelijkertijd krachtig vanwege de intense kleuren en patronen. En, mocht je nog niet overtuigd zijn... ze gaat enorm lang mee in de vaas.


Jouw vaderdagboeket

Wauw, deze bloemen brengen zoveel energie, kracht en uitstraling mee, het kan niet anders dan dat ze samen een knaller van een vaderdagboeket vormen! We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar het resultaat. Heb jij jouw vader blij gemaakt met de bovenstaande bloemen? Deel het dan op Instagram met de hashtag #mooiwatbloemendoen. Geïnspireerd geraakt? Lees hier meer over de match tussen mannen en bloemen