Een vroege-vogel-boeket bij de deur

Want de dag begint gelijk goed met bloemen

Als je toevallig eens voor dag en dauw opstaat, zie je ze al als bezige bijtjes over straat zoeven. De vroege vogels van de samenleving. Het zijn échte ochtendmensen of zijn door hun beroep gewend geraakt aan het opstaan voor de haan gekraaid heeft. Ze bezorgen de ochtendkrant, fietsen naar het ziekenhuis voor de eerste rondes of vervoeren je van punt A naar punt B terwijl jij nog sufjes uit het treinraampje kijkt. Wat fijn dat ze iedere dag weer vroeg uit de veren stappen om de boel draaiende te houden. Maak hun vroege ochtend stralend door ze te verrassen met een vroege-vogel-boeket bij de deur. 

An early bird bouquet by the door Funnyhowflowersdothat.co.uk

Een verrassing aan de deur

Zie je het al voor je? De ochtendkrantbezorger die nietsvermoedend richting de voordeur loopt en daar een gezellige bos ziet staan. Aan het boeket zit een kaartje met zijn of haar naam. Voor mij?! De rest van de wijk krijgt een stralende krantbezorger aan de deur. Je kunt het boeketje ook bij iemand voor de deur zetten. Hoe sympathiek is dat? De dag begint namelijk gelijk goed met bloemen!

Kleuren en geuren die ontwaken

Het voorjaar is van start. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en toont vol trots felgekleurde bloemen die ook nog eens heerlijk geuren. Wie krijgt daar geen heerlijke lentekriebels van? Een vroege-vogel-boeket maak je met typische voorjaarsbloemen als ranonkel, hyacint en narcis. Snij de stelen wat korter af en bindt het geheel stevig vast, dan kan het boeket gemakkelijk worden meegenomen. Helemaal leuk en on-the-go is een vroege-vogel-corsage. Een ieniemienieboeket die je zó in je borstzakje steekt. Daar knapt zelfs het meest saaie werkuniform van op, nietwaar?