Een passend en mooi afscheid met chrysant

Rouwbloem vol symboliek

Het samenstellen van een rouwboeket is een moeilijke opgave. Er stromen tal van emoties door je heen en het enige wat je wilt is de persoon in kwestie eer aandoen. Mocht je op zoek zijn naar een mooie bloem vol symboliek, neem dan zeker de chrysant in overweging. 

Rouwboeket met chrysanten Mooiwatbloemendoen.nl

Wereldwijd geliefd

In Azië wordt de witte en gele chrysant veel gebruikt bij afscheid. Deze 'gouden bloem' staat in die landen bol van betekenis. In Australië wordt de bloem in de traditie gegeven aan moeders op moederdag. In New Orleans speelt de bloem een belangrijke rol tijdens All Saints Day, waarop ze de geëerde doden herdenken. 

Wanneer woorden tekort schieten

De symboliek van de chrysant is hier nog niet wijdverspreid bekend, maar daardoor niet minder mooi. Wanneer woorden tekort schieten en je jezelf minder goed kan uiten kan je vol vertrouwen op de chrysant bouwen voor haar prachtige woorden. 

Vol van betekenis

De betekenis ‘geluk en gezondheid’ van de chrysant was ons al langer bekend. Hoe meer research je doet, hoe meer bijzondere betekenissen je tegenkomt. Het is opvallend hoe veel van deze zinnebeelden toepasselijk zijn op het verlies van een naaste. Zo vonden we de volgende symbolieken voor de chrysant: 

  • Blijvende vriendschap

  • Steun voor familie en geliefden

  • Opbeuren van een verdrietig persoon

  • Rust en beterschap na een lange strijd

  • Leven en wedergeboorte

  • Loyaliteit en toewijding in romantische en platonische zin

Wil je meer weten over hoe bloemen in tijden van afscheid troost kunnen bieden en respect kunnen tonen? Bekijk ons rouwdossier voor meer over rouw, bloemen, rituelen, symboliek en tips.