Smullen: gesuikerde rozenblaadjes

Bijna te mooi om op te eten!

Een zomerse picknick of een diner in de tuin is pas compleet met een lekkere zoete snack of dessert. Imponeer je gezelschap met deze oogstrelende lekkernij: gesuikerde rozenblaadjes. Binnen een handomdraai kun jij deze beauties op tafel toveren. 

Vijgen en gesuikerde rozenblaadjes

Benodigdheden

  • Koop eetbare rozenblaadjes*, bijvoorbeeld online bij BloomBites, in de kleur die jij wilt. 
  • Eiwit

  • Fijn suiker (geen poedersuiker)

Aan de slag

Stap 1. Smeer de rozenblaadjes met een kwastje in met eiwit. Dan kan zowel vers eiwit zijn of eiwitpoeder. 

Stap 2. Leg het rozenblaadje in een bakje met suiker en strooi er los suiker overheen. Overtollig suiker valt er vanzelf af. 

Stap 3. Zet de oven op de laagste stand, bijvoorbeeld 35 graden Celsius, en laat de blaadjes hierin drogen. Je kunt uitgaan van een uurtje, maar check de delicate blaadjes regelmatig.

Stap 4. Serveer de blaadjes op je huisgemaakte taart of cupcakes of zoals in het voorbeeld in combinatie met zoet fruit  als kersen en vijgen. Geniet ervan!

* Dan nog even dit

Eetbare bloemen zijn op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.