DIY: waterijsjes met eetbare bloemen

Super smaakvol en een lust voor het oog

Versla de hitte op zwoele zomerdagen met ijs. Niet zomaar ijsjes, maar bloemenijsjes. Daarmee vertroetel je niet alleen je smaakpapillen, ze zijn ook nog eens een lust voor het oog. Maak maar vast plaats in je vriezer want je maakt de waterijsjes met eetbare bloemen in een handomdraai. Wij vertellen je hoe.

DIY: Waterijsje met eetbare bloemen

Boodschappenlijstje

  • Vlierbloesem siroop
  • Water
  • IJsvormpjes
  • Eetbare bloemen (Wij gebruikten Apple Blossom, Anice Blossom en Cornabria Blossom via Koppert Cress)

Aan de slag

Vul 1/3 van de ijsvormpjes met de eetbare bloemen. Doe 1/3 siroop in een kan en giet hier 2/3 water bij. Giet de limonadesiroop voorzichtig in de ijsvormpjes. Schenk tot 1 cm onder de rand van de vormpjes. Sluit het bovenste gedeelte van de ijsvorm af en steek het houten stokje erdoor. Laat de ijsjes zeker een dag in de vriezer hard worden. Wanneer je het ijsje uit de vorm wil halen, hou het even onder een warme straal water en haalt de ijsjes zo uit de vorm.

DIY: Waterijsje met eetbare bloemen

DIY: Waterijsje met eetbare bloemen

Let op: niet alle bloemen zijn eetbaar en sommige bloemen zijn zelfs giftig. Als je er geen verstand van hebt, raadpleeg dan eerst een betrouwbare bron. Eetbare bloemen zijn namelijk op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.

Zomerse tips

Op zoek naar meer zomerse tips met bloemen? Neem dan vooral eens een kijkje in het speciale Zomer dossier.