Dit zijn de lekkerst ruikende bloemen voor in huis

Zo haal je de lente naar binnen

Schud het laatste restje winterslaap van je af, steek je neus in de lucht en laat je verrassen door de zoetste geuren en aroma’s. Het is lente, het seizoen waarin alles groeit, bloeit en vooral heerlijk ruikt. Laat je verrassen door de verse geuren buiten, of haal de lente zelf in huis met de lekkerst geurende bloemen.

Een recept voor een lenteboeket

Een grote bos op tafel is al het halve werk - daar zit altijd wel iets tussen wat lekker ruikt. Dit zijn de geuren die je nodig hebt voor een écht lenteboeket:

  • schik een sering, hyacint en narcis om het seizoen te verwelkomen 
  • voor een heerlijk frisse, groene geur voeg je pioenroos toe
  • kies seringen voor een poederachtige geur
  • ben je liefhebber van romantische geuren, ga dan voor lelietje-der-dalen
  • voor een bloemige geur voeg je de witte tuberoos toe

Ben je klaar? Voeg dan nog toe wat in een lenteboeket echt niet mag ontbreken: bloesem. Het liefst veel!

Schik vervolgens alles samen tot een mooi geheel, zet het in je mooiste vaas en geniet van het heerlijke aroma dat je tegemoet komt.

Grootse geuren

Ben je klaar met kiezen en heb je deze heerlijk geurende bloemen verwerkt tot een boeket? Dan kijk je nu naar de favoriete bloemen van de Franse Sonia Constant. Deze dame kent als geen ander het belang van geuren: ze is neus van beroep, ontwerpt parfums en creëert de heerlijkste eau’s. Haar grote liefde is de roos. Deze bloem staat bij haar symbool voor herinnering en heeft daarnaast een prachtige, vrouwelijke geur.

Voorjaar voor binnen

Heb je je huis vol met de zoetste geuren? Nodig dan al je dierbaren uit om er samen van te genieten en laat ze aanschuiven bij een hanami gathering. In Japan is dit een picknick onder kersenbloesem om de lente te verwelkomen. Een stralende lentezon, een fris windje door het huis en warme voorjaarsaroma’s… geluk zit soms in grootse, kleine dingen.