DIY: paasei versieren met bloemen en planten

Zo maak je van je paasei een uniek kunstwerk

Het is een van de leukste activiteiten van een klassiek paasfestijn: eieren verven en versieren. Deze Pasen verruilen we de verf, glitters en stickers voor prachtige lentebloemen en bladeren. Lees verder, laat je inspireren en ga aan de slag met deze prachtige paasdecoratie DIY. 

paaseieren beplakt met bloemen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

paasdecoratie zelf maken

Als er één ding niet mag ontbreken met Pasen, dan zijn het natuurlijk (paas)eieren. Zelf paasdecoratie maken was nog nooit zo leuk en simpel (een eitje!). Je bent vast al bekend met paaseieren schilderen, tekenen of beplakken. Maar met deze DIY maak je van je paasei een extra kunstig exemplaar. Wedden dat zo'n versierd paasei een glimlach op het gezicht van je tafelgenoten tovert? En het leuke is: je kunt de eieren met Pasen natuurlijk opeten, maar ook puur ter decoratie gebruiken voor op de paastafel of in een bloemstuk. 

benodigdheden paasei versieren met bloemen

 • Je favoriete (lente)bloemen. Wij gebruikten narcis en allium.*
 • Je favoriete bladeren of takjes. Wij gebruikten varen en verona.*
 • Lijm (wij gebruikten Mod Podge)
 • Hardgekookte eieren
 • Kwastje
 • Eventueel: mooie schaal of mandje om je eieren in te leggen
 • Eventueel: mos om je eieren op te leggen in de schaal of het mandje

* Goed om te weten: fragiele bloemen en bladeren zijn makkelijker om mee te werken en geven het beste resultaat. 

paasieren met bloemen beplakken

paasei met bloemen maken? Bekijk het stappenplan 

Heb je alle benodigdheden verzameld, dan is het tijd om aan de slag te gaan. Bekijk het onderstaande stappenplan.

 1. Kook de eieren totdat ze hard zijn. Laat ze volledig afkoelen totdat je begint met versieren. Zorg ervoor dat de eieren goed droog zijn, zodat de lijm goed hecht.
 2. Kies de bloemen en bladeren uit die je op het ei wilt plakken. Probeer verschillende combinaties en patronen, zodat je er unieke kunstwerkjes van maakt. 
 3. Breng (met een kwastje) een dunne laag lijm aan op het ei, op de plek waar je het ei wilt beplakken met een bloem of blad. 
 4. Plaats voorzichtig de bloem of het blad op het kleverige deel.
 5. Als de lijm droog is en de bloem of het blad vast zit, kun je over het bloemetje of het blad een lijmkwast halen, zodat deze extra goed blijft zitten. De Mod Podge-lijm zal doorzichtig worden als deze droog is.
 6. Herhaal deze stappen totdat je tevreden bent over het resultaat.
 7. Leg de eieren in een mooie schaal of in een mandje, dat je eventueel met mos kunt bekleden. Zet de schaal bijvoorbeeld in het midden van je paastafel als ware ei-catcher! 

meer paasdecoratie met bloemen

Op zoek naar meer inspiratie om van Pasen een feest vol bloemen te maken? Ontdek hoe je zelf een prachtige eierkrans maakt met droogbloemen, verras je gasten (en jezelf) met een ei-catching paasboeket of ga aan de slag met een van deze 6 verrassende en verrassend simpele DIY's met decoratie voor Pasen. Deel je jouw paas-creaties met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen?