DIY: droog je bloemen en lijst ze in

Blijvende botanische herinneringen

Het bosje lavendel doet je denken aan die zonnige roadtrip naar het zuiden. Tijdens de rit met de ramen open geurde de hele auto naar deze fijne plant. Het Zeeuws knoopje plukte je in een weide tijdens een fijne picknick. Het stond aan de border, daar waar de schaduw begon en jij een dutje deed. Het kruiskruid komt uit eigen tuin. Deze leukerd versierde maandenlang de tuin met kleur. En dan ligt op tafel ook een mooie rode roos, een souvenir van je vakantieliefde.

Weer even kind

Bewaar herinneringen door bloemen en planten die je doen denken aan een fijn moment te drogen en in te lijsten. Als kind heb je vast wel eens bloemen gedroogd, weet je nog hoe dat ging?

Droog je bloemen en lijst ze in | Mooiwatbloemendoen.nl

Zorg er in ieder geval voor dat de plant of bloem die je wilt drogen niet te dik is. Leg de planten en bloemen tussen de bladzijden van een (verzwaard) boek. Het liefst een mooie, oude plantenencyclopedie voor de nostalgische waarde! Laat de plant of bloem nu gerust 3 weken met rust. Is de plant of bloem nog niet goed gedroogd? Plaats het tussen twee schone pagina's en 'vergeet' je projectje weer eventjes. De volgende keer zijn ze vast prachtig geworden!

Aan de muur of op het dressoir

Het eindresultaat stop je in een prachtig lijstje óf plaats je in een glazen kistje. Je werpt er één blik op en je bent weer even terug in de tijd. Je kunt de herinneringen bijna ruiken! 

Gedroogde bloemen

Wat haal je waar?

Bloemen bij je bloemist, de glazen box bij House Doctor, een kaart bij je vakantieadres, een schelp van het strand of online, een vergelijkbare gouden schaar shop je online bij Intratuin, een tweedehands boek koop je via Marktplaats en het lijstje vind je bij Madam Stoltz.