DIY: bijzondere bloemenkroonluchter

Haal een sprookje in huis

Deze bijzondere bloemenkroonluchter ziet er misschien ingewikkeld uit, maar je kunt ‘m heel makkelijk zelf maken. Je maakt de kroonluchter met verschillende glazen en kleurrijke bloemen. Eenmaal opgehangen ziet het eruit als een object uit een dromerige fantasiewereld. 

DIY bloemenkroonluchter Mooiwatbloemendoen.nl

Stijltrend Crazy Illusions

Dit seizoen is geïnspireerd op de stijltrend Crazy Illusions. Hierbij draait alles om opvallende, kleurrijke en speelse combinaties. Het doel hiervan? Een andere werkelijkheid creëren dan de soms saaie realiteit waar we vandaag de dag in leven. Fantasie en werkelijkheid komen samen in dit geweldige DIY-project. Het creëert een vrolijke en uitbundige sfeer - perfect om even te ontspannen en om na te denken over het leven in deze uitdagende tijd. Deze bloemenkroonluchter is geweldig om prachtige expressieve bloemen mee te showen. Wij gebruikten hier onder andere voor de uitbundige lelie, die onderdeel is van de Trend Collectie.  

DIT HEB JE NODIG

  • Divers glaswerk, mix bijvoorbeeld oud en nieuw

  • Transparante constructielijm (voor glas en andere materialen)
  • Stevig touw
  • Expressieve bloemen (wij kozen tulpen, anjers en lelies). 

ZO MAAK JE HET

STAP 1 
Stapel de glazen potjes in elkaar zodat het op een kroonluchter begint te lijken. Speel met de vormen totdat je de vorm leuk genoeg vindt. Wees creatief maar maak het niet te ingewikkeld, zorg dat de kroonluchter stabiel genoeg blijft. 
STAP 2 
Lijm het glas aan elkaar met de constructielijm en laat het drogen zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing. Zoals je ziet gebruikten wij een oude vaas en een wijnglas. 

STAP 3
Bind het touw op drie punten vast zodat de kroonluchter bij het ophangen rechtgetrokken kan worden. Het principe lijkt op dat van de macramé hanger. Gebruik een sterk touw en wees er zeker van dat de knopen niet losraken door het gewicht.

STAP 4
Vul het glas met water en steek de bloemen erin.

MEER OVER CRAZY ILLUSIONS
Meer weten over de Trend Collectie? Lees meer over stijltrend Crazy Illusions of laat je inspireren door het digitale lookbook. We zijn benieuwd hoe jij deze stijltrend gaat toepassen! Laat ons jouw bloemenkroonluchter zien op Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.