DIY: Allium als centerpiece

Een vrolijk tafereel

Je wist vast en zeker al dat Allium lid is van de uienfamilie? Het is daarom zo gek nog niet om ook Allium uit te nodigen voor een gezellige buitenlunch. Dan niet om op te eten, maar wel om te bewonderen. Deze centerpieces maak je niet alleen in een handomdraai, ze zijn ook nog eens hartstikke origineel. En passen precies bij de stijltrend van dit moment: Bright & Breezy. 

Allium als centerpiece Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Allium
  • Andere bloemen
  • Eventueel: (nep)fruit. Let op: als je kiest voor echt fruit, blijven je bloemen minder lang mooi. 
  • Mooie mandjes

Zo maak je het

Stel je voor dat je een heerlijke lunch voor je besties organiseert. Lekker in het zonnetje buiten. Of in een serre wanneer het nog net even te koud is. Met een tafelkleed in streepdessin, vrolijk gekleurde stoelen, zachte kussens en een schaal vol citroenen heb je de stijltrend Bright & Breezy al helemaal te pakken. Een centerpiece met Allium maakt het af.

Vul mandjes met de sierbloemen. Wil je er zeker van zijn dat ze wat langer mooi blijven? Zet ze dan in een klein laagje water (bijvoorbeeld in een ondiepe schaal) of prik ze in herbruikbare bloemenbuisjes. De gaten tussen de bloemen vul je op met andere typische lentebloemen of bloemen uit de stijltrend. Maar ook je lievelingsbloem is welkom, pioenroos bijvoorbeeld!  

Meer kleur in huis

Heb je de smaak te pakken en wil je jouw huis transformeren tot vrolijk domein? Bekijk de stijltrend Bright & Breezy en ga aan de slag. Laat je inspireren door het seizoen met alle heerlijke en leuke DIY’s. Nog meer inspiratie nodig? Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram en deel jouw bloemeninspiratie met de hashtag #mooiwatbloemendoen.