Boeketrecept: zomerboeket om bij te floreren

Vier augustus met Delphinium, Allium en gladiool

De zomer vraagt om een lekker los veldboeket. En omdat Delphinium, Allium en gladiool deze maand de Bloemenagenda kleuren, kiezen we voor een boeketrecept met deze zomerhits.

Boeketrecept met Delphinium, Allium en gladiool  Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

Relaxt en los

Floreer jij in de zomer? Dat doen deze bloemen ook. Daarom matchen jullie natuurlijk zo goed. In de zomer gaat alles net even wat relaxter en losser, dat zie je dit boeket ook gebeuren. De lange bloemstelen, de witte bloemen en de groenvoorziening zorgen samen voor een grote bos ontspannen zomergevoel.

Even kennismaken

Maar hoe goed ken je deze zomerbloemen nou echt? We laten je even nader kennismaken. Delphinium is het nichtje van de ranonkel en staat onder andere voor plezier en lichtzinnigheid, net als de zomer. Allium is een sierui, ja echt, en werd vroeger ingezet om heksen te verjagen. De gladiool doet graag groots en meeslepend en heeft bloemen aan beide kanten van de steel, heel veelzijdig dus. Ammi majus heeft juist hele subtiele bloemetjes en Cosmea tenslotte is een vrolijke Mexicaanse in het roze en wit, geel, oranje of rood. Horen we daar een mariachi-band?

Deel de zomer

Op zo’n boeket mag je trots zijn, dus laat anderen er ook van genieten. Dat doe je tuurlijk via Instagram, met #mooiwatbloemendoen.nl.