Boeketrecept: Philautia, voor eigenliefde

Een gezonde dosis liefde voor jezelf

Heb je er weleens aan gedacht om de liefde aan jezelf te verklaren? Kies er deze Valentijnsdag voor om Philautia te vieren: liefde voor jezelf. Wij helpen je op weg met een passend Valentijnsboeket. 

geel boeket eigenliefde
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Philautia: eigenliefde

Vergeet jezelf niet! Philautia staat voor een gezonde dosis eigenliefde. Het is een liefde waarmee je jezelf - en dus al je imperfecties - accepteert, voor jezelf opkomt en jezelf begrijpt. Dat kan nog best lastig zijn. Daarom is Valentijnsdag het uitgelezen moment om bij deze liefde stil te staan en jezelf op een prachtig boeket te trakteren. 

Het Philautia-boeket

Hoewel de oude Grieken deze liefde niet als narcistisch bedoelden, maken we er toch een dikke knipoog naar door de narcis is dit boeket te verwerken. Aangevuld met de al net zo gele mimosa straalt dit boeket je tegemoet. De gele ranonkel voegt wat extra charme toe en de klassieke roos mag natuurlijk ook niet ontbreken op de dag van de liefde. Het Philautia-boeket krijgt geen genoeg van zichzelf. En wij ook niet!

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Het makkelijkste is om je bloemist te vragen een boeket te draaien. Met het ingrediëntenlijstje heb je in ieder geval genoeg handvatten om de bloemist er iets moois van te laten maken. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag voor die extra persoonlijke touch. Hier leggen we je uit hoe je zelf een boeket draait.

MEER (BLOEMEN)LIEFDE

Wil je meer inspiratie voor je Valentijnsboeket of ben je gewoonweg nieuwsgierig? Bekijk hier onze zes andere Valentijnsboeketten. En vergeet jouw Valentijnsboeket niet te delen via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En omdat liefde niet altijd over rozen gaat, gaan onze DIY's dat wel! Ontdek hoe je jouw geliefde verrast met een prachtige bloemenkaars, een fijne rozenscrub of heerlijke rozenpunch. Succes gegarandeerd!