Boeketrecept: geel, geler, geelst met zonnebloem

Een pakketje blijdschap met een goud randje

De ramen staan open, je wandelt op blote voeten door het huis en in je hoofd klinkt een heerlijk deuntje. Het is zo’n dag om van te genieten. Deel jouw heerlijke humeur met de rest van het huishouden met een geel boeket. De hoofdrol, uiteraard, weggelegd voor de koningin van de zomerbloemen: de zonnebloem.

Zonnebloem Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig:

Op weg naar de bloemist ben je een man of vrouw met een missie. Het halen van zoveel mogelijk gele en oranje bloemen voor een knallend boeket. Zonnebloemen, check! Nu nog de 3 G’s voor een geelgoud randje: gladiool, gerbera’s en gloriosa. Als dat geen vrolijke boel wordt.. 

Oogt altijd goed

Met zulke mooie bloemen in dezelfde kleurtoon kun je eigenlijk niet misgaan. Draai een korenschoof of steek ze willekeurig in de vaas. De truc is om mooie hoogteverschillen aan te houden en alle bloemen een ereplaats te geven. En dan, tsja, dan is het eigenlijk alleen nog maar genieten van het eindresultaat. 

Geel is aanstekelijk

Als jouw goede bui nog niet aanstekelijk was, dan is dat gele boeket het vast en zeker wel. De kleur geel maakt ons energiek en vrolijk. Het zal dus vast niet lang meer duren voor jouw gezin of huisgenoten samen met jou door de kamer dansen.