Boeketrecept: een bont boeket met amaryllis

Spectaculaire jaarafsluiter in de vaas

Dit jaar sluiten we het bloemenjaar af met het meest kleurige en bonte boeket die we konden bedenken. Met als ster dé bloemenkoningin van de decembermaand: de stralende amaryllis. Volg dit spectaculaire boeketrecept voor een gegarandeerde geslaagde jaarafsluiting in de vaas.

Boeketrecept: amaryllis Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

  • Asparagus
  • Rozen
  • Amaryllissen

Zo maak je het

Dit boeketrecept is er een in de categorie: een helpende hand is heel prettig. Vraag je lief, leukste buur of natuurlijk je favoriete bloemist om dit boeket (samen) op te tuigen. De stelen van de amaryllis zijn behoorlijk aan de maat en gezien de grootte van het boeket kun je wel wat extra spierballen gebruiken. Denk ook aan een vaas die groot en stevig genoeg is om het gewicht te kunnen dragen.

Qua kleurenpalet hebben we gekozen voor knalkleuren. Roze, rood, dieprood en paars, met hier en daar een hint van groen. De asparagus kun je zelf kleuren met de hulp van een spuitbus of je kunt de bloemist vragen of zij geverfde bloemen leveren.

Het boeket draai je als ieder ander boeket, maar dan een slagje grootser. Bekijk onze handige biedermeier tutorial of spiek mee hoe de professional een boeket draait. De beste tip die we je mee kunnen geven is om een boeket te, jawel, draaien tijdens het schikken. Hierdoor wordt het eindresultaat van alle kanten een plaatje. 

We zijn enorm benieuwd naar jouw amaryllisboeket! Deel je het resultaat op Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen? Kan je niet genoeg krijgen van amaryllissen? Doe mee met onze winactie