Boeketrecept: een bont boeket met amaryllis

Spectaculaire jaarafsluiter in de vaas

Dit jaar sluiten we het bloemenjaar af met het meest kleurige en bonte boeket dat we konden bedenken. Met als ster dé bloemenkoningin van de decembermaand: de stralende amaryllis. Volg dit spectaculaire boeketrecept voor een gegarandeerde geslaagde jaarafsluiting in de vaas.

Boeketrecept: een bont boeket met amaryllis | Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

Zo maak je het

We hebben voor een kleurenpalet vol knalkleuren gekozen. Roze, rood, dieprood en paars, met hier en daar een hint van groen. De asparagus kun je zelf kleuren met de hulp van een spuitbus of je kunt je bloemist vragen of zij geverfde bloemen leveren.

Dit boeketrecept is er een in de categorie: een helpende hand is heel prettig. De stelen van de amaryllis zijn behoorlijk aan de maat en gezien de grootte van het boeket kun je wel wat extra spierballen gebruiken. Vraag je lief of een andere huisgenoot om dit boeket samen op te tuigen - of vraag het je bloemist. Denk ook aan een vaas die groot en stevig genoeg is om het gewicht te kunnen dragen.

Het boeket draai je als ieder ander boeket, maar dan een slagje grootser. Bekijk onze handige biedermeier tutorial of spiek mee om te zien hoe je bloemist een boeket draait. De beste tip die we je mee kunnen geven is om een boeket te, jawel, draaien tijdens het schikken. Hierdoor wordt het eindresultaat van alle kanten een plaatje. 

We zijn enorm benieuwd naar jouw amaryllisboeket! Deel je het resultaat met #mooiwatbloemendoen