Boeketrecept: de zon op tafel met voorjaarsbloemen

Een kleurrijk feest met de ranonkel, hyacint en narcis

Nog voor de kalender het nieuwe seizoen markeert, spieken voorjaarsbloemen als ranonkel, hyacint en narcis al stiekem om het hoekje. Haal de zon in huis met een kleurrijk boeket vol voorjaarsbloemen. Kun je de zonnestralen al op je huid voelen? 

Bouquet recipe: serve up sunshine with spring flowers Funnyhowflowersdothat.co.uk

Dit heb je nodig:

Nu je alle verse bloemen hebt gehaald bij de bloemist is het tijd om het boeket te schikken. Maar eerst.. de vaas! Met zo’n kleurexplosie heeft de vaas niet veel meer nodig. Een hoog, cilindervormig exemplaar is eigentijds, geeft het spotlicht aan de bloemen en biedt genoeg ruimte aan de grote hoeveelheid stelen. Weet je niet goed hoe je zelf een boeket moet schikken? Laat het over aan de lokale bloemist en spiek over de toonbank mee. Je steekt er vast en zeker wat van op voor de volgende keer!

Typische lentekleuren

Sluit je ogen en teken de lente uit. Welke kleuren gebruik je? Om het echte lentegevoel in de vaas te krijgen, is het gebruik van kleuren als oranje, blauw, paars en wit aan te bevelen. Kun je de voorjaarsvakantie al proeven? De eerste zonnestralen op je huid? En Pasen? 

Laat je inspireren door de lente

De lente inspireert ons om erop uit te gaan en de handen uit de mouwen te steken. Bekijk de schoonheid van een veel geziene kleur op dit moment, maak eens een vroege-vogel-boeket voor de ochtendmensen om je heen, begin aan de voorjaarsschoonmaak en zwijmel weg bij de liefste flower childs