Bloemlezing: de Amaryllis

Iedere maand verschijnt op Mooiwatbloemendoen.nl een Bloemlezing; een bijzonder gedichtje geschreven door Kim Triesscheijn en prachtig geïllustreerd door bekende illustratoren als Maki Studio Boot en Geertje Aalders. Deze Bloemlezing staat in het teken van de Amaryllis en is geïllustreerd door Studio SjoeSjoe.

Mensen zijn mooi, net als bloemen

De Bloemlezing brengt een ode aan de mens, via de kenmerken van een bloem. Een (online) cadeautje van Mooiwatbloemendoen.nl om een beetje schoonheid en positiviteit te verpreiden. Want mensen zijn mooi, magisch en ingenieus. Net als bloemen. 

Schenk een ode

Je kunt de Bloemlezing delen met je geliefde, je moeder of een vriendin. Wie je maar een ode wilt brengen. Je vindt ze ook op onze Facebook- en Pinterestpagina. De komende Bloemlezingen staan iedere keer in het teken van de bloem die op dat moment centraal staat op Mooiwatbloemendoen.nl. In november is dit de Orchidee en in december de Amaryllis.

Joëlle Wehkamp van Studio SjoeSjoeIllustrator

Studio Sjoesjoe is de design- en conceptstudio van Joëlle Wehkamp. Ze ontwerpt, bedenkt, illustreert, maakt mooie DIY projecten en organiseerde The Pin-Gallery. Met haar creativiteit werkt ze aan zeer diverse opdrachten.

Joëlle & Bloemen: "Elke week trakteer ik mijzelf op een mooie bos bloemen. Meestal kies ik allerlei verschillende vormen en kleuren. Heel fijn om thuis omringd te worden met kleur. Ook in mijn werk laat ik mij vaak inspireren door bloemen. Ik teken ze heel erg graag voor dessins en illustraties."

 

 

 

Kim TriesscheijnDichter

De Bloemlezingen worden geschreven door Kim Triesscheijn. Kim staat voor eerlijk, echt en eigen. Op eigen wijze schrijft ze de wereld een beetje mooier. Als dichter van de bundel Liefde op het eerste gedicht. Maar ook als spoken word performer, blogger, copywriter, conceptdenker en kinderboekenschrijver.

Kim & Bloemen: "Ik word vrolijk van bloemen op mijn schrijftafel; bossen met van alles wat. Bloemen die buiten de lijntjes durven te groeien en kleuren.”