Around the botanical world: Afrika

Bereid je voor op een explosie voor alle zintuigen

Tijdens onze reis around the botanical world doen we zes werelddelen aan in onze zoektocht naar botanische inspiratie. De meest bijzondere groene verhalen, de mooiste bloemenvazen, de leukste manieren om planten in gerechten te verwerken, fashion geïnspireerd op flora en wonen met bloemen en planten rondom de wereld. Dit keer reizen we af naar… Afrika! 

Welkom in Afrika!

Afrika. Een gigantisch werelddeel met meer dan 50 landen met de grootste onderlinge verschillen. Van het mystieke Marokko tot aan het bruisende Zuid-Afrika. Van de piramides in het historische Egypte tot aan het natuurgeweld van de Victoria Falls. Woestijnen, steppes en jungle. Dit continent biedt voor ieder wat wils. We lieten ons flink inspireren met in het achterhoofd bloemen en planten als rode draad. 

Laat je inspireren

Reis mee naar de Omo Valley in Oost-Afrika en bekijk de klederdracht die rechtstreeks uit de natuur is geplukt. Ook zin in botanische fashioninspiratie? Bekijk de mooiste bloemen- en plantenprints voor je nieuwe zomerse outfit. Thuis waan je je ondertussen ook in Afrikaanse sferen met de leukste bloem- en plantpotten met een Afrikaanse knipoog. Als afsluiter stappen we de keuken in voor een zomerse variant op de Noord-Afrikaanse hibiscusthee

Een wereld om te ontdekken

Is je reislust al een beetje opgewekt? Mooi! Tijdens onze reis around the botanical world doen we naast Afrika ook Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië en Europa aan. Pak je paspoort en een lege koffer. Aan het einde van deze trip is de koffer gevuld met zomerse bloemen- en planteninspiratie!

Deel de Afrikaanse invloeden

Op Pinterest hebben we een board gemaakt boordevol met Afrikaanse inspiratie. Heb je nog meer passende invloeden gevonden? Deel het met ons op Facebook, Twitter of Instagram!