Costa Rica’s unieke flora hotspots

Erop uit & Zuid-Amerika

Ben je wel eens in Costa Rica geweest? Lucky you! Costa Rica is namelijk gezegend met een ongekende, unieke natuur. Wist je dat er 12.000 verschillende plantsoorten zijn te vinden? En dat, mede door de opbouw van het land, je kunt genieten van verschillende landschappen als moeras, bos, savanne, stranden en vulkanisch gebied. Ga je naar Costa Rica als botanisch fanaat dan mag je in ieder geval deze spots niet aan je voorbij laten gaan!

Costa Rica’s unieke flora hotspots Mooiwatbloemendoen.nl

Lopen door het wolkenbos

Ecotoerisme werd hier geboren. Loop in de hoogte door dit iconische woud. Bereikbaar via de dorpen Monteverde en Santa Elena. Neem vooral ook een kijkje bij de boeren in de buurt. Het is bijzonder om te zien hoe organisch en commercialiteit hier arm in arm gaan. 

Dansen op de vulkaan

Zoals de meesten weten: vulkanische grond is super rijk aan mineralen. Daardoor groeit alles er goed. Wat boeren zaaien, maar vooral bloemen en planten! Monstera’s zo groot als huizen en wilde bananenbomen die niet van groeien op weten te houden. Het gebied rondom de vulkaan Arenal is een must-see. Bewandel een van de vele uitgestippelde routes en “koel af” in een heerlijke warmwaterbron.

Slenteren door het nationaal park

Een van de bekendere nationale parken is Manuel Antonio. Ga hierheen. Het enige wat je dan rest is genieten, gewapend met een bloemen-en plantenencyclopedie (wat dacht je van die prachtige variant van Azuma Makoto?), een camera en een verrekijker. Zag ik daar nou een Toekan vliegen?

Het overzicht bewaren

De hoogte in jij! Beklim Costa Rica’s hoogste top: de Cerro Chirripó op 3820 meter. Het is even een flinke wandeling en niet zo gemakkelijk, maar je wordt rijkelijk beloond met het fenomenale uitzicht. Eikenbomen, tropische bloemen en planten als de strelitzia in het wild, de felgekleurde bromelia en bergen die uit groen lijken te bestaan. Wow! 

Een beetje Costa Rica in huis

Weet je wat nou zo leuk is? Met een tripje naar het lokale tuincentrum kun je dat Costa Rica-gevoel gewoon nabootsen. Loop even naar het tropische gedeelte, daar waar het warm en vochtig is, en kies een paar knapperds uit. Een monstera en bananenboom had je wellicht al, dan is een leuke aanvulling de vredespalm. Zijn palmboombladeren en stoere stam geven je instant tropische heimwee.